fbpx

18/02/2020

€31,50 (inc. fee)

Theater Rotterdam, Schouwburg

Main hall, seated show

Doors open at 19:00
Show starts at 20:30

Ásgeir

Bury The Moon Tour 2020

Met zijn alom geprezen debuut In The Silence schoot de populariteit van de IJslandse muzikant Ásgeir Trausti Einarsson omhoog als een uitbarsting van de beroemde Eyjafjallajökull-vulkaan. Zijn muziek vormt een wonderbaarlijke kruisbestuiving waarin indie-folk, R&B en elektronica samenzweren tot weerbarstige en hartverwarmende popsongs.


De liedjes op In the Silence hadden een bijzonder kenmerk: alle songteksten kwamen niet van Ásgeir zelf, maar zijn vader, poëet Einar Georg Einarsson. Opvolger Afterglow zette die stijgende lijn dapper voort, met extra nadruk op kleurrijke, vervormde synths en bijzondere experimenten met stem en elektronische beats.

“Hij geldt als een typisch IJslandse kruising tussen Bon Iver en James Blake, en die omschrijving klopt zo dat we er mooi niets aan veranderen.” – 3voor12

Zijn nieuwe album Bury The MoonSátt in het IJslands – is een spaarzaam meesterwerkje geworden waarvoor Ásgeir zich bewust afzonderde in de natuur. Minder gelaagd en breed uitgemeten dan Afterglow, maar daardoor niet minder spannend: Asgeir verbindt het persoonlijke en het politieke met zijn leefomgeving. Hij verweeft akoestische melodieën sluwer en subtieler dan ooit met elektronische arrangementen.

Luister hieronder alvast naar de nieuwe single genaamd Youth. Hierover schrijft Dansende Beren: “Met zijn zachte stem tekent de IJslander winterse taferelen die het decor vormden van een zorgeloze kindertijd. De perfecte soundtrack dus voor dagen die steeds korter en kouder worden.”

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts en Theater Rotterdam en heeft uitsluitend zitplaatsen

Concert agenda