fbpx

14/07/2022

€20 inc. fee

Het Podium

Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25

Doors open 19:30
Showtime 20:00

Amenti Theatre Company & Shishani

Op 14 juli 2022 presenteren we met Motel Mozaique een speciale double bill op een unieke locatie: Het Rotterdamse danscollectief Amenti Theatre Company speelt de nieuwe voorstelling Lilith en singer-songwriter Shishani geeft een solo optreden op Het Podium, een indrukwekkend platform op het dak van Het Nieuwe Instituut! Tickets zijn nu te koop via Ticketmaster. Bij deze show zijn zowel zit- als staanplaatsen.

Amenti Theatre Company – Lilith

Het Rotterdamse danscollectief Amenti Theatre Company is geen onbekende op Motel Mozaïque. Hun krachtige dansvoorstellingen AnimaAyahuasca en Kali waren eerder op onze festivals te zien en artistiek leider Gil ‘The Grid’ Gomes Leal speelde in 2019 een sleutelrol in ons Liquid-programma. Hun nieuwe voorstelling Lilith ging zeer succesvol in premiere tijdens afgelopen MOMO Festival en met trots presenteren we deze performance nogmaals op een hele bijzondere locatie.

Lilith gaat over het donkere vrouwelijke, geïnspireerd door de ervaringen van de verschillende vrouwen die in het stuk spelen. Het mythische figuur Lilith staat daarbij symbool voor onderdrukte vrouwelijke energie en seksualiteit. De enorme kracht die vrouwen bezitten en die door de wereld onderdrukt wordt is de drijfveer van deze dans- en muziekvoorstelling.

Shishani

Shishani

Shishani schippert al jaren tussen Nederland en Namibië, haar geboorteland. Met haar kwartet Namibian Tales onderzocht ze muzikale tradities van de San in de Kalahari-woestijn. En in 2019 richtte ze de band Miss Catharsis op, waarin vrouwen van kleur centraal staan. 

‘Voor mij is muziek iets veel groters dan dat ik ben’, zei Shishani onlangs in een interview met 3voor12. Dat verklaart de activistische ondertoon in al haar werk. ‘Can you see with your heart and look past preconceptions / Can you see my soul, past the labeling section’, zingt ze bijvoorbeeld op haar allereerste single Minority (2012), dat onlangs in een nieuw jasje heruitgebracht werd. Het nummer is ook te vinden op haar nieuwe ep Miss Catharsis, waarop ze soul, jazz, indierock en de ritmes van de San met elkaar vermengt.

Het Podium

Het Nieuwe Instituut presenteert met veel trots het initiatief voor Het Podium: een indrukwekkend platform op het dak van het instituut. De opvallend roze installatie met imposante buitentrap is ontworpen door architectenbureau MVRDV en een verlengstuk van de tentoonstelling MVRDVHNI, The Living Archive of a Studio. Het Podium is geopend van 1 juni tot en met 17 augustus 2022 en biedt een unieke kans om architectuur, de stad, het Museumpark en het instituut vanuit een geheel nieuw perspectief te ervaren. Bekijk ’t lekker bovenop Het Nieuwe Instituut! 


Visualisatie van Het Podium. Beeld: MVRDV

Concert agenda