fbpx

23/08/2017

€17,50 (ex. fee)

Maassilo

Maashaven Zuidzijde 1-2, Rotterdam

Zaal open 19.30 uur
Aanvang 20.30 uur

Allah-Las

& Altın Gün

Bands die het publiek zowel doen swingen als dromen zijn best schaars. Het geweldige Allah-Las is voortouwnemer van de hedendaagse West Coast psychedelica, schatplichtig aan sixtiesbands als The Beach Boys, The Doors en The Byrds. Het succes van de Californische band is de laatste jaren enorm gegroeid omdat ze stiekem veel meer zijn dan een gezellig retro-revivalbandje. Ten eerste is de naam een knipoog naar The Jesus and Mary Chain, niet bepaald een band die je associeert met zonnige stranden, Silicon Valley en flower power.

De Amerikanen hebben een trouwe band met Nederland ontwikkeld sinds hun doorbraakshows bij Le Guess Who? een paar jaar geleden. Ze zijn bevriend met artiesten als Jacco Gardner en Eerie Wanda en hebben intussen de vinger op de pols wat betreft de vaderlandse garagerock. Allah-Las weet als geen andere band charmante, rammelende gitaarpop uit te diepen tot barokke pracht, met instrumentale versterking van o.a. strijkers, theremin, percussie, mellotron en klavier. Allah-Las zal de Maassilo losjes – met de maracas in hand – heen en weer laten deinen op hun verslavende psychpopliedjes. De perfecte band om midden in de zomertijd te aanschouwen!

Op de vorige editie van Motel Mozaïque zorgde Altın Gün voor een sensationeel feest. Goed nieuws: de Anatolische psychfolkrockers openen voor Allah-Las in de Maassilo! Leden van Jacco Gardner en Jungle By Night vormden een verbond met de muzikanten Erdinç Ecevit Yildiz en Merve Dasdemir, twee belezen figuren als het gaat om Turkse pop, disco, seventies rock en traditionals. Het resultaat is even explosief als heet: Altın Gün kan, als het aan hen ligt, de héle dag doorspelen, tot de zon achter de horizon wegzakt. Onmiskenbaar en verslavend!

Concert agenda