fbpx

20/11/2022

€22 inc. fee

Maassilo Rotterdam

Maashaven Zuidzijde 1-2

Doors 19:30
Showtime 20:30

Alfa Mist

London-based producer, pianist, bandleider en rapper Alfa Mist komt terug naar Rotterdam! De multi-instrumentalist brengt op zondag 20 november 2022 zijn unieke blend van jazz, hiphop en soul naar de Maassilo.

Of hij nou Sampha’s ‘Plastic 100°C’ covert, je feelings laat bouncen op zijn tune ‘Keep On’ of met Jordan Rakei in de Brownswood Basement jamt: overal dropt Alfa Mist zijn signature jazz-hiphop-groove. Na het ontdekken van jazz via samples in hiphop begon Alfa Mist zijn muzikale reis als grime- en hiphopproducer. Inmiddels zit deze autodidactische pianist en parttime rapper diep in de jazz-scene en geniet hij van de support van o.a. Gilles Peterson, Tom Misch en Jordan Rakei

Alfa Mist vermengt melancholische jazzharmonie met alternatieve hiphop en soul. Zijn debuutalbum Nocturne werd door fans en critici lovend ontvangen, evenals opvolger Antiphon dat begin 2017 uitgebracht werd. In 2021 dropte Alfa Mist het concept album Bring Backs, waarin de nummers met elkaar zijn verbonden door een gedicht van Hilary Thomas, dat gaat over de realiteit van het bouwen van gemeenschap in een nieuw land. Gevoel boven perfectionisme. Dit is het credo dat de rusteloze creativiteit van multi-instrumentalist, rapper en producer Alfa Mist drijft.

Dit concert wordt gepresenteerd door BIRD, LantarenVenster, MOMO Concerts & Rotown

Concert agenda