fbpx

16/04/2017

€24 (ex. fee)

Rotterdamse Schouwburg

Grote zaal (vrij staan / zitten)

Deuren open 19.30 uur
Aanvang 20.30 uur

Alex Vargas

& Kiah Victoria

Tickets zijn alleen nog verkrijgbaar via de Rotterdamse Schouwburg of vanavond aan de kassa 

Onwerkelijk, hoe snel het soms kan gaan met menig artiest. Neem Alex Vargas bijvoorbeeld. De getalenteerde Uruguayaans-Deense artiest stond vorig jaar nog op het knusse ontdekfestival Stille Nacht. Toen hadden we al sterke vermoedens dat Vargas best wel eens een artiest van formaat kon worden. Als het legendarische Geffen je tekent op basis van slechts een fragment van dertig seconden, dan doe je iets goed.

Fast forward een jaar later, en Alex Vargas heeft de belofte meer dan waargemaakt. Zijn enigmatische uitstraling en soulvolle zang riepen aanvankelijk vergelijkingen op met Michael Hutchence en Steve Winwood, maar intussen past Vargas perfect in de trend van de moderne songwriter. Met popster-allures, muzikale virtuositeit en onbelemmerde creativiteit is Vargas het complete plaatje.

Ook als performer heeft Vargas de afgelopen jaar enorme stap gemaakt. Hij mocht in de ZiggoDome openen voor Dotan en werd prompt tot 3FM Megahit uitgeroepen met single Shackled Up. Vargas schitterde van de zomer op Metropolis en onlangs nog tijdens Songbird Festival in De Doelen. Dat willen we nog eventjes dik overdoen: Hij staat in de Rotterdamse Schouwburg, waar hij vol kan uitpakken met zijn soulvolle, geraffineerde pop. Verwacht een show vol spanning, spectaculaire visuals en theatrale flair. Speels met beats knutselen gaat de jonge muzikant net zo goed af als een zaal muisstil krijgen met akoestische gitaar. Vargas heeft het vermogen hits van stadionformaat een warme, intieme draai te geven, een kwaliteit die voor weinig aardlingen is weggelegd.

Dit concert is een samenwerking tussen BIRD, Rotown, Rotterdamse Schouwburg & Motel Mozaique Concerts

 

Concert agenda