fbpx

23/07/2020

€20 (inc. fee)

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

3 seated shows op 1 avond:
18:00 / 20:30 / 23:00

Akwasi

Sankofa Tour 2020

Op 23 juli 2020 treedt Akwasi maar liefst drie keer op in LantarenVenster. Voor deze drie shows van zijn Sankofa tour zijn uitsluitend zitplaatsen beschikbaar, uiteraard op veilige afstand van elkaar en daarom zeer gelimiteerd.

Na vier albums met Zwart Licht, één soloalbum, een dichtbundel en diverse televisieprogramma’s trok Akwasi (Amsterdam, 1988) vanaf 2016 jaarlijks naar Ghana. Als mens én als muzikant ging hij terug naar zijn roots. Met vrienden en familieleden besprak hij de cultuur, de groei en de gebruiken van het land en hoe het is om een Ghanees in het buitenland te zijn. Onlangs ontving hij van de Ghanese ambassade een lifetime achievement award, voor zijn werk in Nederland, maar uitgerekend nú komt zijn muziek uit Ghana. Akwasi dompelde zich onder andere onder in highlife, een Ghanese muziekstijl uit de jaren zestig en zeventig, die hij vooral kende van zijn grootouders. Alles samen leidde tot Sankofa, Akwasi’s tweede solo-album, een authentieke en pure combinatie van hiphop en highlife, speelt ook met genres als jazz, soul en afrobeat.

Sankofa – waarop Akwasi debuteert als beatmaker naast superproducers als Zwart Licht-collega Hayzee, Mucky, Benny Hunna, Drummakid en Humphrey Dennis – is geschreven en gemaakt in de zon. “Ieder nummer moet voelen alsof de Ghanese zon op je schijnt. Als dat niet lukt, heb ik iets niet goed gedaan”, aldus Akwasi. Sankofa (‘keer terug en ga het halen’) is geen themaplaat. Het is een pilaar onder Akwasi’s persoonlijke en muzikale ontwikkeling. Dertien tracks (met als eerste single NA WO SE DENG) die geboren zijn in Ghana en die Akwasi op muzikaal en menselijk vlak weer dichter bij zijn roots hebben gebracht. Muziek in het Nederlands, Engels en Ghanees waarmee hij een brug slaat tussen Nederland en Ghana. “Ik wil dat mijn luisteraars weten dat het Ghanees zijn een onmisbare rol speelt in mijn leven.”

Concert agenda