fbpx

Spinvis in de Rotterdamse Schouwburg

Op woensdag 18 januari 2012 presenteren de Rotterdamse Schouwburg en Motel Mozaïque Spinvis. Spinvis tourt door Nederland en België ter promotie van zijn nieuwe album ’tot ziens, Justine Keller’ dat begin november het eerste levenslicht zag. De kaartverkoop is gestart!

tot ziens, Justine Keller
Het derde studioalbum van Spinvis sinds 2001 heet tot ziens, Justine Keller en is uitgekomen via Excelsior Recordings. Het album volgt ‘Dagen van Gras, Dagen van Stro’ (2005) en ‘Spinvis’ (2002) op. De twaalf nieuwe nummers variëren in onderwerp van een lofzang op de Apocalyps tot een club die alleen toegang biedt aan mensen die nooit meer kunnen slapen. Maar vooral de liefde komt aan bod op dit album. In veel van haar verschijningen en metaforen. Als roes of vergif, als noodlot of als de Dood zelf. Het is een schaamteloos romantisch popalbum waar lang en zorgvuldig aan is gewerkt.

Spinvis
Spinvis ontwikkelde zich in korte tijd van een mysterieuze geluidsknutselaar op een zolderkamertje in Nieuwegein tot een zelfverzekerde bandleider. Spinvis ontving de Popprijs 2006, voor de belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse popmuziek dat jaar.
Tussen Dagen van Gras, Dagen van Stro en tot ziens, Justine Keller heeft Spinvis zich onder andere bezig gehouden met filmmuziek, diverse theatertours, en projecten in Nederland en België waaronder zijproject Dorléac, een band samen met ex-Hooverphonic-zangers Geike Arnaert.

Rotterdamse Schouwburg & Motel Mozaique
Na Kytecrash (13 september in de Rotterdamse Schouwburg) en dEUS (24 november in Off_Corso) is Spinvis het derde concert dat de Rotterdamse Schouwburg en Motel Mozaique samen presenteren. De eerste twee shows verkochten ruim van tevoren uit. Dit onderstreept de ambitie van de partners om popconcerten te organiseren in Rotterdam.

Spinvis & support
Datum: Woensdag 18 januari 2012
Locatie: Rotterdamse Schouwburg (Grote zaal), Schouwburgplein 25, Rotterdam
Zaal open: 19.00 uur / Aanvang programma: 20.00 uur
Entree: € 20,00 (exclusief servicekosten). Tickets zijn in onze online ticketshop verkrijgbaar