fbpx

Concert Katzenjammer bevestigd

Wederom een nieuwe bevestiging voor de Motel Mozaïque concert serie, en wat voor één! Op zondag 6 mei 2012 presenteren Motel Mozaïque en de Rotterdamse Schouwburg de opvallende Noorse meidenband Katzenjammer. Na een zeer succesvolle clubtour eind 2011, met uitverkochte shows in Paradiso en Tivoli, komt Katzenjammer terug naar Nederland voor 3 optredens: De Bevrijdingsfestivals Utrecht en Den Bosch worden aangedaan en daarnaast is de show in de Rotterdamse Schouwburg de enige ‘clubshow’. De voorverkoop voor Katzenjammer in de grote zaal van de schouwburg start vrijdag 3 februari om 10.00 uur. Dit concert maakt deel uit van de concertserie die Motel Mozaïque samen met de Rotterdamse Schouwburg en de Doelen in 2012 organiseert.

Katzenjammer
Punkfolk, pop, ska, balkan, polka, klezmer: de reden dat de muziek van Katzenjammer met zoveel genres te vergelijken is heeft ongetwijfeld te maken met het aantal instrumenten dat het viertal gebruikt. Live zijn het er inmiddels twee dozijn, en op debuutalbum ‘Le Pop’ (2008) zijn maar liefst 29 verschillende instrumenten bespeeld. Een banjo, tuba, accordeon en violen; maar ook keukengerei en koektrommels bepalen het unieke geluid van het Noorse kwartet, dat ook nog eens door een mix van Disneymuziek, klassieke muziek en Danny Elfman is beïnvloed.

Met ‘Le Pop’ en de aanstekelijke single ‘A Bar In Amsterdam’ trok Katzenjammer reeds de aandacht van heel Europa. Niet zo raar, want de muziek van Katzenjammer is een onweerstaanbare mengelmoes van folk, punk, rock en balkan. Na dit succes volgde eind 2011 het even feestelijke album ‘A Kiss Before You Go’. Dit album is in Nederland nog niet uit, wel is het te horen via Facebook.

Katzenjammer & support-act
Datum: Zondag 6 mei 2012
Locatie: Rotterdamse Schouwburg (Grote zaal – vrij staan/zitten)
Deuren open: 19.00 uur / Aanvang programma 20.00 uur
Entree: € 16,- (exclusief servicekosten)
Voorverkoop: Tickets zijn vanaf vrijdag 3 februari 10:00 uur verkrijgbaar via de Rotterdamse Schouwburg (website, telefonisch, kassa) en Motel Mozaïque (klik hier voor tickets).