fbpx

Club Mozaique ‘GRRR JAMMING SQUEAK’

Motel Mozaïque organiseert op vrijdag 23 april in de vroege avond weer een Club Mozaïque waarbij we de feestelijke opening van de kunstinstallatie GRRR JAMMING SQUEAK bezoeken. Dit is een nieuw publiek kunstwerk van de Italiaanse kunstenares Paola Pivi, gepresenteerd door Sculpture International Rotterdam en speciaal gemaakt voor de stad Rotterdam en de Coolsingel. GRRR JAMMING SQUEAK opereert als een professionele, volledig functionerende geluidstudio en is voor iedereen gratis toegankelijk. Dit bijzondere werk is gevestigd in een voormalig bankgebouw op het Stadhuisplein aan de Coolsingel, met een glazen gevel die wordt gesierd door foto’s van de wereldberoemde National Geographic fotograaf Vincent J. Musi.

GRRR JAMMING SQUEAK wordt gerund door geluidstechnici en uitgerust met een complete set instrumenten. De royale opnamestudio biedt ruimte aan groepen en individuen; aan professionele musici en amateurs. Er is maar één regel die door iedere studiogebruiker moet worden nageleefd: iedereen wordt geacht om muziek te maken met de geluiden van een dier.

Uit een rijke verzameling aan geluidsopnames (beschikbaar gesteld door de Macaulay Library, de grootste collectie dierengeluiden in de wereld) kiest de bezoeker een dierengeluid. Bezoekers worden uitgenodigd te spelen, te componeren en te improviseren; om opnames, mix- en master-tapes te maken; of om te jammen. Er kan natuurlijk ook gewoon geluisterd worden naar de muziek van anderen, die spelen op of met verschillende dierenklanken.

Vrijdag 23 april wordt GRRR JAMMING SQUEAK geopend door wethouder Grashoff. Vanaf 17.30 uur is iedereen welkom en kan er al gebruik worden gemaakt van de studio en de instrumenten. Om 19.00 uur treedt Spinvis op, en ook hij moet natuurlijk die ene regel naleven: muziek maken met de geluiden van een dier!

De studio biedt vanaf de opening een keur aan doorlopende activiteiten. Eén keer per maand zal GRRR JAMMING SQUEAK zich ‘binnenstebuiten keren’ en een gratis concert organiseren, met vermaarde muzikanten van ieder denkbaar muziekgenre. Wekelijks zal de studio gratis publieke evenementen organiseren (concerten, lezingen, workshops), Rotterdamse groepen (zoals een vereniging of schoolklas) uitnodigen om als band op te treden, en radio-uitzendingen maken waarbij de meest opmerkelijke geluidsopnames van de voorgaande week de revue passeren.

Kijk voor meer info op www.grrr.nu