fbpx

CBK Rotterdam

Het Centrum Beeldende Kunst ofwel CBK aan de Nieuwe Binnenweg (tussen Rotown en Lantaren/Venster in) is dit jaar weer een van de festivallocaties. Naast dat er dit jaar door festivalbezoekers wordt geslapen in de tentoonstellings ruimte is er tijdens Motel Mozaique natuurlijk heel veel kunst te bezichtigen, en wel: 

Kunstuitleen – Printemps!
Zoals ieder jaar presenteert de kunstuitleen een uitleententoonstelling rond het thema ‘voorjaar’. Printemps! is een frisse aankondiging van het seizoen van de bloei en bestaat uit een mix van fotografie, schilderkunst, graffittiwerk en objecten. Werk is te zien van onder andere Bakkelaar & Waardenburg, Boris van Berkum, Ada Breedveld, Hanneke Buurman, Arie van Geest, Gina Kranendonk, Rodolfo Sanz, Rob Scholte, Eveline Visser, Cora van Vliet en Lie van der Werff.

Rechtsachter – Gam Bodenhausen
Onder de titel Sag, Bend and Stop exposeert Gam Bodenhausen in de ruimte Rechtsachter. Bodenhausen maakt tekeningen en installaties op papier en in de ruimte. Hierbij laat zij zich inspireren door beschouwingen van de wereld om haar heen, en de omstandigheden en gebeurtenissen uit haar eigen leven. Haar beeldtaal roept soms een onbestemde dreiging op. Het veroorzaakt ongemak, wringt en is weerbarstig omdat het zich niet eenduidig laat zien. Bodenhausen laat haar werk het liefst ongepolijst. Ze gebruikt bewust een vorm van onnauwkeurigheid en zelfs primitiviteit in haar manier van tekenen, met een soort formele onafheid als resultaat.

Grote Vitrine – Mia van der Burg
In de Grote Vitrine is een installatie te zien van Mia van der Burg. Van der Burg geeft vooral vorm aan herinneringen en deze installatie is gebaseerd op menselijk overleven in tijden van nood. De koude oorlog was zo’n tijd en men vulde de kelder met blikken voedsel voor het geval de oorlog zou uitbreken. De dreiging die uitging van de stapels blikken, samen met de radioberichten van toen, komt tot uiting in Van der Burg’s installatie die de titel ‘Fourage’ heeft.

Kijk voor meer info op de website van het CBK