fbpx

caroline in Boijmans tuin

Tijdens MOMO Festival 2022 is belofte van 2022 caroline Artist in Residence. Dit jonge achtkoppige collectief gooit momenteel hoge ogen met hun debuutalbum en is door Motel Mozaique uitgedaagd om iedere festivaldag een compleet ander optreden te doen. Zojuist is bekend geworden dat caroline op zaterdag 23 april een concert geeft in de tuin van Museum Boijmans Van Beuningen!

Dit unieke concert van caroline organiseren wij samen met Parfum de BoemBoem en Museum Boijmans Van Beuningen. De capaciteit van deze zeer bijzondere plek is beperkt, festivalbezoekers die in het bezit zijn van een ticket kunnen onderaan deze pagina een plek voor het concert bij Boijmans reserveren. Dit kan vanaf woensdag 13 april 16:30.

Zaterdag 23 april 2022
18:00 – 19:00 (graag 15 min vooraf aanwezig)
Startpunt is de Achtertuin Museum Boijmans Van Beuningen, ingang Melkkoppad (zijkant Museumpark)

caroline FB page

caroline

Een simpele gitaarriff. Vervolgens: steeds luider wordende drums, een baslijn, een snerpende viool. En dan opeens: warme samenzang die alle aandacht naar zich toetrekt, maar elk moment ook weer kan verdwijnen. 

Op elk van haar handvol singles bouwt de Londense formatie caroline stap voor stap een hypnotiserende soundscape, met invloeden uit Midwestern emo, Appalachian folk en klassiek minimalisme. Niets te overhaast, zorgvuldige improvisatie. De samenstelling van de band lijkt volgens diezelfde aanpak te zijn ontstaan: wat in 2017 begon als een trio, groeide langzaamaan uit tot een indrukwekkend octet. 

In 2019 had het achttal maar een vijftal liveshows gespeeld, toen ze opgemerkt werden door de roemruchte Rough Trade-oprichter Geoff Travis. Op 25 februari 2022 verscheen hun debuutplaat bij het label, maar al voor die tijd bestempelden onder meer NME en Stereogum caroline al als een van de bands die we komend jaar in de gaten moeten houden. 

“Ze keken er wel effe van op, toen er een zeer flatteuse mail kwam vanuit Rotterdam: Motel Mozaïque wilde het achtkoppige Londense collectief caroline een carte blanche geven, om in het vierde weekend van april drie (!) optredens in te vullen zoals ze dat zelf willen. Opmerkelijk, want caroline heeft nog amper optredens gegeven, laat staan buiten de UK. En ze zijn ook geen streamingkanon of giga-ticketseller. Nee, het was een artistieke keuze van Motel Mozaique, omdat de band een op een bij het festival aansluit, vertelt programmeur Bas Jansen.” Lees hier het volledige artikel van 3voor12 die uitgebreid spraken met caroline.

Drie dagen caroline op MOMO Festival

De agenda van caroline tijdens MOMO Festival ziet er als volgt uit:

Donderdag 21 april 21:00 in Arminius
Vrijdag 22 april 19:00 in Theater Rotterdam
Zaterdag 23 april 18:00 in de tuin van Museum Boijmans Van Beuningen

Voor de andere twee optredens van caroline hoeft geen reservering gemaakt te worden, een ticket voor de desbetreffende festivaldag volstaat. En natuurlijk voor de zekerheid ruim op tijd komen ?

Parfum de BoemBoem Boijmans Motel Mozaique

Festival news