fbpx

broeder Dieleman brengt Kleinpolderplein uit

Voor de afgelopen editie van het Motel Mozaique Festival vroegen wij de Zeeuwse troubadour broeder Dieleman als artist in residence een landschapsproject over het Kleinpolderplein op te zetten; een plein dat ooit een functie als polder bekleedde, maar heden ten dage door het leven gaat als een verkeersader. Het project (in samenwerking met Observatorium en CBK Rotterdam) behelst een zoektocht naar het heden, verleden en de toekomst van het gelijknamige plein.

Dit resulteerde in eerste instantie in twee optredens/presentaties op Motel Mozaique, op 8 en 9 april 2016. De zoektocht naar verhalen, klanken en de natuur van de stad is een kwartier durende collage geworden, gevuld met drones en veldopnames, die het verhaal vertellen van Rotterdam, “een stad van riet” zoals broeder Dieleman het zo mooi noemde.

Maar nu brengt broeder Dieleman ‘Kleinpolderplein’ dus ook daadwerkelijk uit. Het is een muziekstuk van 15 minuten en vormt een geheel met foto’s en een gedicht. Het is deze week verschenen op het indielabel Snowstar Records (I Am Oak, Herrek o.a.). De uitgave is handgemaakt door broeder Dielelman, voorzien van een foto gemaakt door hemzelf en genummerd in een oplage van 100. Elke editie is dus uniek!

Bestel Kleinpolderplein snel want op = op!

“Het is een uiterst biologerend stuk geworden, dat je ademloos uitzit. Ik zou graag een luisterfragment toevoegen, maar die is niet voorhanden. Misschien is het gewoon het beste dat je deze uiterst gelimiteerde release blind aanschaft opdat het je ogen opent. Wat een ongekend kleinood vol natuurlijke pracht.” aldus De Subjectivisten

Kleinpolderplein

 

 

Festival news