fbpx

Braziliaanse protestzangeres Elza Soares naar LantarenVenster

Na het overweldigende optreden tijdens festival Le Guess Who? keert de Braziliaanse protestzangeres Elza Soares terug naar Nederland: op 27 juni ’17 staat de Grande Dame van de sambamuziek met haar ‘The Womand at the End of the World’ show in LantarenVenster. Tickets zijn nog verkrijgbaar!

Elza Soares

Met bijna zeven decennia aan albums en optredens achter haar naam wordt de Braziliaanse protestzangeres Elza Soares bewierookt als de Grande Dame van de sambamuziek. Tijdens haar lange roerige levensloop is Soares een uitgesproken stem gebleven tegen onrecht en onderdrukking, met betrekking tot ras, geslacht, seksuele voorkeur en klasse.

The Woman at the End of the World

Voor haar aangrijpende 34ste album ‘Mulher do Fim do Mundo’ (The Woman at the End of the World), verliet Soares haar geliefde Rio de Janeiro om met sleutelfiguren uit São Paulo’s samba sujo (‘dirty samba)’ scene samen te werken.

Samen hebben ze een meesterwerk afgeleverd dat de vuistregels van Braziliaanse muziek dapper aan de laars lapt: avant-garde, rock, noise, jazz, soul, dub en funk vervlochten met de rijke historie van samba. Door de jaren is Soares’ als artiest alleen maar scherper en innovatiever geworden, een icoon die de grenzen van samba – de muziek die door haar aderen stroomt – verlegt naar onbekende contreien.

Meer info & tickets

Concert news