fbpx

Brad Mehldau Trio naar de Doelen

Pianist Brad Mehldau behoort tot de top van de jazzwereld. De in 1970 in Jacksonville, Florida geboren musicus speelt in de eredivisie der modern creatieve pianisten. Mehldau is regelmatig te zien en horen op het North Sea Jazz Festival, maar de laatste keer dat hij een – uitverkocht – clubconcert gaf in Rotterdam, was begin 2012 in LantarenVenster. Op zaterdag 21 november 2015 presenteren LantarenVenster, Motel Mozaique en de Doelen een concert van het Brad Mehldau Trio in de Willem Burger Zaal van de Doelen. De kaartverkoop start op vrijdag 1 mei, tickets zijn verkrijgbaar via de Doelen en LantarenVenster.

Brad Mehldau blijft de jazzwereld verbazen. Als solist, bandlid of componist laat hij zich niet begrenzen. De pianist werkte onder meer samen met grootheden als Pat Metheny, Lee Konitz, Jimmy Cobb, Michael Brecker, Kurt Rosenwinkel, Wayne Shorter en Joshua Redman. De productiviteit van de New Yorker is groot en live bewijst hij
continu een uniek improvisator te zijn. Daarnaast schuwt de pianist het experiment niet. Op zijn recente albums kom je geen titel tegen die stijlmatig op een andere lijkt. Brad Mehldau werd onderscheiden met een Nederlandse Jazz Edison, en won meerdere malen de Best Pianist Award van de bladen Downbeat en Jazz Times Magazine.

Meer info & tickets

Concert news