fbpx

Blaudzun over zijn eerste theatertour

Zes albums na zijn debuut en vele nationale en internationale rockclub- en festivaltournees verder, gaat Blaudzun dit najaar voor het eerst het theater in. Niet met zijn hele band, maar in kleiner verband. Terug naar de basis, terug naar hoe hij tien jaar geleden op de Nederlandse en Vlaamse podia begon. Op 2 november trapt hij de tour af in het voor hem o zo vertrouwde Rotterdam en wel in het oude Luxor Theater.

In alles wat Blaudzun doet, zijn de liedjes het vertrekpunt. Dat geldt ook voor zijn eerste theatershow, waarvoor hij met zorg een selectie uit zijn muzikale catalogus heeft samengesteld. Zowel liefhebbers van zijn eerste als latere werk kijken al lang uit naar het moment dat Blaudzun zijn songs in een kleinere, intiemere setting speelt, met een nadruk op semi-akoestische uitvoeringen. Blaudzun: “Veel liedjes die ik de afgelopen jaren schreef en opnam, zijn vertrouwde metgezellen geworden maar zong ik nauwelijks nog. Vergelijk het met vrienden van vroeger, waarvan je sommigen niet meer spreekt of ziet maar die je altijd nog kan bellen als je ze nodig hebt of andersom. Zo is het met een groot aantal van de liedjes in deze theatershow ook. Sommige liedjes lenen zich nou eenmaal niet voor de clubs of de grote podia of festivals. Daar vielen ze vaak weg in de herrie”.

Andere liedjes zijn uitgekozen vanwege de woorden of een bijzondere betekenis of thematiek, terwijl zijn bekende songs zijn voorzien van nieuwe arrangementen. Opvallend lied in het programma is zijn eigenzinnige vertolking van het Tears for Fears lied ‘Shout’ dat hij slechts twee keer eerder live voor publiek speelde.

De kaartverkoop voor het optreden van Blaudzun is al in volle gang, stel nog snel je ticket veilig. Meer info & tickets

Concert news