fbpx

Blaudzun Ambassadeur Record Store Day

Record Store Day valt dit jaar in hetzelfde weekend als Motel Mozaique, op zaterdag 21 april! En MM12 act Blaudzun is dit jaar de Nederlandse ambassadeur van de internationale feestdag in de platenzaak waar inmiddels duizenden platenzaken aan deelnemen. Spinvis heeft speciaal voor Record Store Day een lied geschreven over vinyl, genaamd B-kantje. Dit lied is alleen op 21 april gratis op 7″ verkrijgbaar. Op Record Store Day worden zeer exclusieve platen uitgebracht die alleen op die dag in de onafhankelijke platenzaak te krijgen zijn. Ook treden nationale en internationale artiesten op in de platenzaken, om hun steun te betuigen aan dit fenomeen.

Blaudzun bracht begin dit jaar zijn zeer goed ontvangen album Heavy Flowers uit en zal op Record Store Day zijn oude album Seadrift Sound Machine op vinyl uitbrengen. “Ik vind dat we de platenzaak moeten koesteren. Het is echt jammer als ze verdwijnen. Internet en de winkel kunnen heel goed naast elkaar bestaan”, zegt Blaudzun tegen 3voor12. Op Record Store Day zal Blaudzun een tour doen langs verschillende platenzaken.

Spinvis schrijft speciaal voor Record Store Day een ode aan het vinyl. Het liedje heet B-kantje en zal ook alleen op de B-kant van een 7″ verschijnen. Spinvis legt aan 3voor12 uit: “Je koopt een single en je krijgt er een gratis cadeau bij. In het digitale tijdperk verdwijnen ze, maar er is een rijke geschiedenis aan bonusliedjes die uiteindelijk grotere hits werden dan de oorspronkelijke single”. De exclusieve single zal gratis en alleen verkrijgbaar zijn op Record Store Day in de onafhankelijke platenzaak.

Naast Blaudzun en Spinvis zullen tal van Nederlandse artiesten – waaronder ook MM12 act Moss – een tour doen langs de platenzaken en worden meer dan 100 speciale vinyl releases uitgebracht. De releases worden komende maand via www.recordstoreday.nl bekend gemaakt, evenals de instores.

Blaudzun en Moss spelen op vrijdag 20 april op het Motel Mozaique 2012 festival. Blaudzun geeft daarnaast op 11 mei een speciale akoestische show in de Doelen, als onderdeel van de Motel Mozaique concertserie.