fbpx

Repetities Zita Swoon Group

Onlangs bracht Motel Mozaique in Antwerpen een bezoek aan de repetities van de geheel nieuwe Zita Swoon voorstelling: ‘New Old World’, bestaande uit nieuwe composities en speciaal vervaardigde filmbeelden. Dit leerde dat de muziek een mengeling brengt van jazz, pop en klassiek gecomponeerde muziek. Groovy & funky aan de ene kant, ingetogen aan de andere kant. In elk geval veelbelovend en nieuw. Kijk en luister naar het filmpje van de repetitie voor een impressie:

De muziek is nog in ontwikkeling en het maken van de filmbeelden eveneens. Motel Mozaïque is co-producent van deze unieke voorstelling en host van de première in Rotterdam. De stichting Motel Mozaïque bewandelt hiermee nieuwe wegen door als co-producent op te treden voor een productie die speciaal wordt gemaakt.

In 2001, het jaar dat Motel Mozaique is ontstaan, maakte de veelzijdige Zita Swoon voorman Stef Kamil Carlens op uitnodiging van Motel Mozaïque de beeldende kunst tentoonstelling “Gentle Ruddy Turnstone in an expanding collection of thoughts”. Tussen Stef Kamil Carlens en Harry Hamelink, programmamaker van Motel Mozaique, was een band ontstaan die het mogelijk maakte dergelijke projecten te ontwikkelen. Nu, anno 2012, heeft Carlens zich ontwikkeld tot een zeer interessant muzikant, die nieuwe wegen wil bewandelen. Motel Mozaïque co-produceert nu graag het nieuwe project New Old World en op deze manier blijven we het artistieke proces van Stef Kamil Carlens volgen.

Tickets voor de wereldpremière van Zita Swoon Group’s ‘New Old World’, op dinsdag 10 april in de Rotterdamse Schouwburg, zijn nu hier verkrijgbaar.