fbpx

Beeldende kunst op Motel Mozaique

Het beeldende kunstprogramma van Motel Mozaique 2015 is nog volop in de maak maar we kunnen alvast de aanwezigheid bevestigen van de volgende interessante kunstenaars: Robert Roelink, Willemijn Schellekens en Olaf Mooij.

Robert Roelink is een kunstnomade en manifesteert zich vanuit zijn camper. Hij staat met één been midden in de maatschappij en met het andere wil hij de mogelijkheid behouden om zo vrij als een vis in zijn habitat te leven. Niet op de vlucht maar op zoek, altijd flexibel op zoek. Roelink’s werken bestaan uit schilderijen, collages, beelden en installaties op locatie. In dit geval op het Schouwburgplein dat weer transformeert in Plaza Mozaique.

Willemijn Schellekens‘ mobiele beeldende installatie met performance Raamvertellingen is onderdeel van een onderzoek naar het grensgebied van publiek en privé in de publieke ruimte. In het vrije ruimtelijke werk van Schellekens is dat thema een rode draad en streeft zij na mensen meer in contact te brengen met hun omgeving (en zodoende met elkaar). Het concept van de vensters is eenvoudig, maar gelaagd en het beeld is toegankelijk en uitnodigend.

Olaf Mooij exposeert zijn werk zowel in de openbare ruimte als op tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Tijdens het Motel Mozaique 2015 Festival is Mooij aanwezig met een tweetal nieuwe zogenaamde vluchtwerken. Het werk ‘de Koets’ is als een collage, opgebouwd uit bestaande onderdelen, een mobiel atelier waarin de kunstenaar zich veilig kan wanen en van de voorwerpen die hij op zijn vlucht verzamelt nieuwe objecten creëert.

Festival news