fbpx

Baron Wolman (Rolling Stone) in V!PS

In 1967 was de Amerikaanse fotograaf Baron Wolman chef fotografie en medeoprichter van een tijdschrift dat in woord en beeld verslag zou uitbrengen van de tijden die volop a-changin’ waren: Rolling Stone. De meeste van de foto’s die in de eerste drie jaargangen van het tijdschrift verschenen, waren van zijn hand. Hij fotografeerde Jimi Hendrix, Mick Jagger, Janis Joplin, Frank Zappa, Johnny Cash, Grace Slick, The Doors, The Who, The Grateful Dead – een nagenoeg complete lijst met de usual suspects van de jaren zestig. Wolmans stijl van fotograferen zette de toon voor de benadering die Rolling Stone ook in later jaren zou blijven volgen.

Naar aanleiding van de publicatie van het boek ‘Every picture tells a story… The Rolling Stone Years’ is bij V!PS International Art Galleries van 6 november tot en met 18 december 2011 een overzicht te zien van de foto’s die Wolman maakte voor Rolling Stone en die beeldbepalend waren voor de sixties.

De opening van Baron Wolman – The Rolling Stone Years vindt plaats op zondagmiddag 6 november van 15.00-17.00 uur. Wolman, nog altijd actief als uitgever en fotograaf, zal daarbij aanwezig zijn om uitleg over zijn werk te geven en zijn nieuwe boek te signeren.

Op zaterdagmiddag 5 november geeft Baron Wolman om 16.00 uur in de galerie een lezing over zijn belevenissen bij dit nog steeds roemruchte Amerikaanse tijdschrift. De lezing wordt ingeleid door Henk Tas.

Zowel de lezing op zaterdagmiddag als de openingsreceptie op zondagmiddag zijn gratis toegankelijk.

 

V!P’s International Art Galleries

Van Vollenhovenstraat 15, 3016 BE Rotterdam
www.vipsart.nl
Dinsdag t/m zaterdag 12.00-17.30 uur