fbpx

Balthazar naar nieuwe popzaal Annabel

Motel Mozaique en Rotown presenteren i.s.m. 3voor12 de Vlaamse indiehelden van Balthazar in Annabel. Het concert op dinsdag 3 november 2015 is het eerste live-optreden dat voor de nieuwe Rotterdamse popzaal bekend wordt gemaakt. De kaartverkoop start zaterdag 22 augustus om 10.00 uur.

Een publiekstrekker hoeft niet per se te beschikken over uitbundige poses, state of the art visuals of opgeblazen popproducties. Dat bewijst Balthazar met gemak. Deze Vlamingen schrijven gewoon verschrikkelijk goede liedjes, en dat is meer dan genoeg om de grootste Belgische band van het moment te zijn. Rasmuzikanten Maarten Devoldere en Jinte Deprez ontfermen zich liefdevol over de kleinste details om de muziek van Balthazar tot leven te wekken. Vaak iets wat niet meteen bij een eerste luisterbeurt opvalt: een blazertje hier, een glockenspieltje daar. Zolang het maar in dienst van de muziek blijft.

Niet voor niets worden ze de sluipschutters van de Vlaamse popmuziek genoemd: Balthazar raakt het hart voordat je het zelf beseft. Het nieuwe album Thin Walls is wederom prachtig: het zet de lijn van doorbraakplaat Rats niet alleen doeltreffend door, Balthazar durft nu ook wat expressiever uit te pakken met invloeden van buitenaf.

Annabel is het nieuwe cafe en poppodium op steenworp afstand van Rotterdam Centraal. Deze dame, met een industrieel, grootstedelijk uiterlijk, verwelkomt na de zomer voor het eerst concerten en evenementen in haar zalen. Het cafe met keuken en zonovergoten terras, direct aan het spoor, vormt sinds april al de favoriete hang-out van vele Rotterdammers. De veelzijdigheid in functies en programmering moet alle Rotterdammers verliefd op haar maken, totdat iedereen weet: “het wordt niets zonder jou, Annabel.”

Concert news