fbpx

Anne-Fay en Szu-Yi Wang voor MOMO Create & Perform

We hebben weer twee mooie nieuwe artiesten toegevoegd aan de line-up van MOMO Create & Perform, ons online festival op 23 en 24 april: zangeres Anne-Fay en kunstenares Szu-Yi Wang.

Zangeres Anne-Fay reisde de diaspora van haar familie af langs Aruba, Curaçao, Suriname en Ghana om muziek te maken over haar roots. Een fysieke en mentale reis die sterk beïnvloed is door de transatlantische slavenhandel. Anne-Fay is een gemixte vrouw met een witte huid en een zwarte moeder. Hoe verhoud je je tot de huidige maatschappij, culturele toe-eigening en het koloniale verleden van Nederland als je zwarte roots hebt maar ook wit privilege? Hierover verschijnt op 2 april een album onder de naam REASPORA.

Geïnspireerd door het tuinier-concept in de Rotterdamse Voedseltuin en als antwoord op de klimaatkwesties rond watervoorraden, selecteerde Szu-Yi Wang enkele Hanzi (Chinese karakters) die de observatie en begrip van de oudheid van de natuur aangeven. Vervolgens transformeerde de kunstenares uit Taiwan deze in papieren sculpturen. Haar installaties reflecteren op het bewustzijn van de milieuproblemen en verbinden onze gevoeligheid voor de natuur opnieuw vanuit een nieuw perspectief. 

Festival news