fbpx

Amenti & Shishani op unieke plek

Op 14 juli 2022 presenteren we met Motel Mozaique een speciale double bill op een unieke locatie: Het Rotterdamse danscollectief Amenti Theatre Company speelt de nieuwe voorstelling Lilith en singer-songwriter Shishani geeft een solo optreden op Het Podium, een indrukwekkend platform op het dak van Het Nieuwe Instituut! Voor deze niet te missen avond zijn uitsluitend zitplaatsen verkrijgbaar, tickets zijn nu te koop via Ticketmaster.

AMENTI THEATRE COMPANY – LILITH

Het Rotterdamse danscollectief Amenti Theatre Company is geen onbekende op Motel Mozaïque. Hun krachtige dansvoorstellingen AnimaAyahuasca en Kali waren eerder op onze festivals te zien en artistiek leider Gil ‘The Grid’ Gomes Leal speelde in 2019 een sleutelrol in ons Liquid-programma. Hun nieuwe voorstelling Lilith ging zeer succesvol in premiere tijdens afgelopen MOMO Festival en met trots presenteren we deze performance nogmaals op een hele bijzondere locatie.

SHISHANI

Shishani schippert al jaren tussen Nederland en Namibië, haar geboorteland. Met haar kwartet Namibian Tales onderzocht ze muzikale tradities van de San in de Kalahari-woestijn. En in 2019 richtte ze de band Miss Catharsis op, waarin vrouwen van kleur centraal staan. 

HET PODIUM

Het Nieuwe Instituut presenteert met veel trots het initiatief voor Het Podium: een indrukwekkend platform op het dak van het instituut. De opvallend roze installatie met imposante buitentrap is ontworpen door architectenbureau MVRDV en een verlengstuk van de tentoonstelling MVRDVHNI, The Living Archive of a Studio. Het Podium is geopend van 1 juni tot en met 17 augustus 2022 en biedt een unieke kans om architectuur, de stad, het Museumpark en het instituut vanuit een geheel nieuw perspectief te ervaren. Bekijk ’t lekker bovenop Het Nieuwe Instituut! 

MEER INFO & TICKETS

Visualisatie van Het Podium. Beeld: MVRDV

Festival news

Concert news