fbpx

AlunaGeorge, Daughter & meer nieuwe namen

Het Motel Mozaique 2013 Festival (5 & 6 april) krijgt weer een forse groeispurt te verwerken! Maar liefst negen nieuwe namen hebben we voor je, en alle pijlers van het programma – music, art & performance – zijn vertegenwoordigd.

Music
Op muziekgebied hadden we al veel interessante nieuwkomers en dit keer kondigen we zelfs uitsluitend acts aan die binnenkort hun debuutalbum uitbrengen of dit onlangs deden. Er valt dus weer veel te ontdekken tijdens Motel Mozaique 2013!

Het duo AlunaGeorge (GB) heeft de tweede plek van de belangrijke BBC Sound of 2013 verkiezing behaald, en staat ook op de shortlist van de BRIT Awards dit jaar. Met hun indie-r&b met zwoele vocalen van zangeres Aluna Francis behoorden ze tot de hoogtepunten van Eurosonic.

Daughter, het Londense trio rondom singer-songwriter Elena Tonra, maakt akoestische folk met een donker randje. De band tekende vorig jaar bij het Britse roemruchte indielabel 4AD waar het debuutalbum If you leave in maart verschijnt.

De rhythm and blues-band The Strypes (IE) is onlangs door NME getipt als één van de ‘meest spannende nieuwe bands van 2013’. The Strypes gaan rake klappen uitdelen met hun debuutalbum, mede door hun no-nonsense blues repertoire.

Josephine (GB) heeft Liberiaanse en Jamaicaanse roots en groeide op met de muziek van Odetta, Mahalia Jackson en Joni Mitchell. De soul- en jazzinvloeden zijn te horen op Portrait, haar debuutalbum dat een nieuwe maar nostalgische sound brengt met een volledig eigen identiteit. Elbow-frontman Guy Garvey noemde Josephine al eens  “an old soul singer in a beautiful young girl”.

Lapalux (GB) produceert ondefinieerbare, experimentele muzikale collages. Hij neemt je mee naar verrassende en explosieve sferen die zich bevinden in nog onontdekte, onaardse ruimten. Zijn debuut komt in maart uit op het label Brainfeeder (Flying Lotus, Gaslamp Killer).

Inc. (US) bestaat uit de broers Andrew en Daniel Aged. In februari wordt het debuutalbum No World verwacht (evenals Daughter op 4AD), waarmee het duo je meeneemt naar een rustige, uitnodigende plek met stemmen en drums die door de lege ruimte snijden. Door Andrew’s aangrijpende zang en gitaarspel en Daniel’s expressieve bas werden de jongens door the Guardian al vergeleken met Prince.

Performance
Rory de Groot, winnaar van de Werk in Uitvoeringsprijs van Productiehuis Rotterdam, komt naar Motel Mozaïque met de solovoorstelling ‘Hand in Hand’. Hoewel deze voorstelling over zijn vorige leven als profvoetballer bij Feyenoord gaat, hoef je hiervoor zeker geen voetbalkenner of -liefhebber te zijn.

TG Space heeft op verzoek van de Rotterdamse Schouwburg in het kader van ‘Imagine 2020’ de SQUARE-O-METER ontwikkeld: een interactief trefpunt in de openbare ruimte dat statistische informatie over de stad persoonlijk maakt. Niet alleen actuele informatie wordt getoond maar ook fictieve data als het aantal tranen, huwelijksaanzoeken, verlangende blikken of spontane glimlachen.

Art
In ART is a BATTLEFIELD gebruiken de kunstenaars Anne Mercedes Langhorst en Nadia van Luijk net als in een werkelijk slagveld wapens en munitie, namelijk hun kwasten en de bijbehorende verf. De groep liet haar live-painting strijdkunsten met veel beweging en improvisatie eerder zien op North Sea Jazz en tijdens de Rotterdamse Museumnacht.

Lees meer, kijk en / of luister onder Programma