fbpx

Motel Mozaïque Festival (MOMO) en Rotterdam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. MOMO werkt daarom graag samen met de stad. Niet alleen om in heel Rotterdam tijdens het festival een feestelijke sfeer tot stand te brengen, maar ook om bezoekers aan de stad zich direct thuis te laten voelen. Want: our city is your city.

Locaties

Elk jaar werken we actief samen met de locaties waar we het festival organiseren. Zo zijn onze MOMO-programmeurs ook programmeurs van 1 van onze locaties: Stephan Maaskant (Rotown), Guido van Dieren (BIRD), Dave Schwab en Katinka Enkhuizen (Theater Rotterdam). En maken we met de andere locaties zoveel mogelijk het programma met de programmeurs van die locatie, zoals met WORM en KINO. Dit jaar zijn de locaties Theater Rotterdam (Schouwburg), Rotown, WORM, BIRD, Arminius, KINO en de openingsavond vindt voor het eerst plaats in de Maassilo.

Onderwijs en sociale initiatieven

Codarts: samen met Codarts presenteren we drie muziekacts van Codarts op Plaza Mozaique (Schouwburgplein).
Willem de Kooning Academie: studenten hebben uitgedaagd een illustratie te maken voor de exclusieve MOMO mudshirt merchandise. De beste 2 illustraties zijn bij MUDSHIRT live te zeefdrukken op je eigen meegebrachte of geswapte kleding.
Grafisch Lyceum Rotterdam: in de praktijk ervaring opdoen is essentieel en daarom faciliteert MOMO op het festival ruim 20 leerplekken voor studenten van het Grafisch Lyceum op het gebied van geluidstechniek en media.
Stichting Nieuw Thuis Rotterdam: samen met deze stichting bieden we nieuwkomers met een migratieachtergrond de kans om als vrijwilliger op het festival werkervaring op te doen. Daarnaast nodigen we nieuwkomers en hun taalmaatjes uit om het festival te bezoeken, om op die manier de stad beter te leren kennen en nieuwe mensen te ontmoeten.

De stad

We willen dat de hele stad onderdeel is van MOMO, zodat iedereen het festival mee kan vieren en mensen elkaar kunnen ontmoeten. Om dit te bereiken werken we samen met verschillende ondernemers voor bijzondere programmering en exclusieve MOMO-deals. Verschillende restaurants en cafés bieden speciale MOMO-cocktails, -diners tijdens MOMO en je kunt zelfs met korting een yogales volgen. Dit jaar werken we onder andere samen met NRC, Yogaground, Supermercado, Ayla, Jordy’s Bakery, Stalles en Hamburg. In dit artikel staat een overzicht van de acties en locaties.

Daarnaast werken we samen met veel kunst- en cultuurinstellingen, om bezoekers van buiten Rotterdam kennis te laten maken met alles wat er op cultureel vlak in de stad gebeurd. Zo kunnen de bezoekers met veel korting naar het literatuurprogramma van Boek & Meester en gratis naar Museum Boijmans Van Beuningen, TENT en Witte de With Contemporary Art.

Nieuwe ideeën ontstaan vaak binnen de creatieve verzamelpanden die Rotterdam rijk is. Met het festival bieden we deze creatieven graag een plek om zich te presenteren en nodigen we ons publiek uit om deze plekken te ontdekken. Zo werken we onder andere samen met De Kroon, Groot Handelsgebouw en Schieblock.

Om onze artiesten en bezoekers van buiten Rotterdam een zo mooi mogelijke kennismaking met de stad te geven, werken we samen met verschillende hotels en hostels uit de stad. We werken onder andere samen met Bilderberg Parkhotel, James Hotel, Cityhub, Sparks Hostel, Ani & Hakien, King Kong, hostel ROOM en nhow hotel.

Gemeente en fondsen

Het festival wordt mogelijk gemaakt door de (financiële) steun van de gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en diverse fondsen. Voor Motel Mozaïque Festival 2020 zijn dit Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten, VSB Fonds, Fonds21, Sena, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot, G. Ph. Verhagen-Stichting en Erasmusstichting.

Het Fonds Podiumkunsten is hét cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten.

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Fonds 21 maakt ondernemende, culturele en bijzondere sociaal-maatschappelijke initiatieven mogelijk. Het fonds steunt spraakmakende grote en kleine projecten op het gebied van Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij. Zo biedt Fonds 21 aanvragers de kans om hun ambities te verwezenlijken.

Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten wij ons in voor onze rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 28.000.
Muzikanten en producenten krijgen hun vergoeding dankzij muzieklicenties. Bedrijven en organisaties sluiten die licenties af bij Sena. Als organisatie zonder winstoogmerk betaalt Sena de geïncasseerde gelden tegen zo laag mogelijke kosten door. Op die manier krijgen de makers van muziek waar zij recht op hebben.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur. Waarom doen ze dit? Cultuur. Jíj maakt het. Iedereen verdient de kans om op zijn of haar eigen manier met cultuur bezig te zijn. Op school en in de vrije tijd. Cultuur maken geeft plezier, brengt mensen samen en maakt de verhalen van ons allemaal zichtbaar. Door zelf cultuur te maken geven mensen vorm en betekenis aan een omgeving die voortdurend verandert.

Stichting Bevordering van Volkskracht steunt iedereen met een goed plan voor Rotterdam. In de bijna 90 jaar van haar bestaan maakte Volkskracht van alles (mede) mogelijk. Heavy metal concerten, circusfestivals, maar ook moestuintjes voor kinderen en de verbouwing van een grote schouwburg. Altijd in samenwerking met de Rotterdamse bevolking. Rotterdam is gemaakt met Volkskracht.

De G.Ph. Verhagen-Stichting stelt zich ten doel, om de sociale diversiteit en de culturele rijkdom van Rotterdam te versterken. Zij doet dit, door gelden ter beschikking te stellen voor evenementen, activiteiten, investeringen en aankopen te financieren, die deze doelstelling bevorderen. 

De Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot stimuleert de culturele uitstraling van de stad Rotterdam door subsidiëring en cofinanciering van culturele projecten en uitvoeringen. Projecten moeten binnen de gemeente Rotterdam plaatsvinden en hebben bij voorkeur een uitstraling buiten de gemeentegrenzen.

De Erasmusstichting beoogt met  financiële bijdragen het onderwijs,  de kunsten en de wetenschap in Rotterdam te bevorderen. Zij doet dit overeenkomstig de wensen van dr Elie van Rijckevorsel,  die op 17 juli 1911 de Erasmusstichting heeft opgericht.