fbpx

Motel Mozaique ’08

Programma

Alela Diane, Be Your Own Pet, Black Lips, dEUS, Devotchka, Efterklang, Foals, Goldfrapp, Guillemots, Holy Fuck, Jamie Lidell, Kode9 + the Spaceape, Low, M83, Phosphorescent, Pivot, Shout Out Louds, Simone White, The Do, Tim Vanhamel, Trentemøller, Yura Yura Teikoku, Conny Janssen Danst, PIPS:lab, Rob Scholte & many more

In de pers

VPRO 3voor12 Om 16.00 uur stonden al meer dan duizend mensen te wachten op een speciaal polsbandje voor dEUS die pas ’s avonds zou gaan spelen. Organisator Harry Hamelink: “Het was goed om te zien hoe ontspannend iedereen in die spontane zelf georganiseerde rij stond. Het kon vanaf dat moment al niet meer mis gaan.”

Volkskrant Op de voor het eerst helemaal uitverkochte editie van Motel Mozaïque kun je spacen op sluimperpop of hyperventileren op punkfunk en alles daartussen.

Goldfrapps zang, tedere harpen en zacht zoemende strijkers roepen een aangename verstilling op waarbij je jezelf kunt verliezen in details. Het concert wordt zo een van de indrukwekkendste en meest ingetogene van Motel Mozaïque, het jaarlijkse festival in Rotterdam waar avontuur en vernieuwing in de popmuziek worden gevierd.

AD Veel gezonder ging het er overdag aan toe tijdens het omlijstende programma dat bij Motel Mozaïque steeds meer aan belang lijkt te winnen. Op uiteenlopende plekken als kunstencentrum TENT., Lantaren/Venster, het NAi en het CBK kwam zaterdag behoorlijk wat volk af op een mix van muziek, theater, film en beeldende kunst, tezamen een aanbod dat soepel bewoog tussen ernst en luim. Van discussies over de ongastvrije houding van Nederlandse ziekenhuizen ten opzichte van zieke illegalen tot een even gratis als melig consult bij de zusters van BLISS Aid.

OOR Het middagprogramma wordt traditioneel verzorgd door 3voor12. In cultureel centrum Tent spelen diverse acts korte sessies van ongeveer twintig minuten, als voorproefje op de echte show later op de dag. Dit is niet alleen een fijne tijdbesteding, maar geeft tevens de kans om bands te bekijken die anders gemist moeten worden. Zoals op elk festival speelt ook op Motel Mozaïque namelijk het luxeprobleem dat je nooit alles kan zien wat je wilt.

Foto’s door Fred Ernst