fbpx

Motel Mozaique ’06

Programma

5daysofstatic, Adam Green, Akron/Family, Battles, Be Your Own Pet, Black Dice, Cardigans, CocoRosie, Coldcut, Emiliana Torrini, Ferenc (I-f), Fink, Guillemots, Isobel Campbell, Jenny Lewis, Kelley Polar, Kieran Hebden & Steve Reid, Mi and L’au, Mogwai, Paavoharju, Sickoakes, The Veils, Tifen, Tomàn, Vashti Bunyan, Wolf Eyes, Zita Swoon, Madeleine Berkhemer, Otto Zitko, Abattoir Ferme, Hanneke Paauwe, John Buijsman, Marco Berrettini, Simone Aughterlony en vele anderen

In de pers

AD/RD
“Zita Swoon’s ratatouille van soul, disco, folk en rock belichaamt de variatie van de muzikale achtbaan die Motel Mozaïque heet.”

NRC Handelsblad
“Dat zie je niet vaak meer: een groep jongeren in een rij, wachtend voor het biechtgestoelte. Bezoekers van het Rotterdamse muziek- en kunstenfestival stonden er niet voor het verkrijgen van absolutie, maar om in te checken voor hun slaapplaats. Motel Mozaïque biedt elk jaar een samensmelting van kunstdisciplines, en een van de onderdelen was het project ‘Zalig Slapen’.”

Trouw
” Ook dit jaar was het gezellige evenement Motel Mozaïque opnieuw een gespreid bedje voor de nieuwsgierige muziekliefhebber.”

Volkskrant
“Een fraaie combinatie was die tussen jazzveteraan slagwerker Steve Reid en laptopmuzikant Kieran Hebden in de aanpalende theaterzaal van Nighttown.”… “Aan dergelijke verrassende combinaties ontleent Motel Mozaïque zijn bestaansrecht, en het publiek bleek ook dit jaar bereid ver mee te gaan in het experiment, getuige de drukte bij toch ‘moeilijke’ muziek van Wolf Eyes en Battles.”

(na afloop van de kleine theatervoorstelling ‘Smeltende Gedachten’) “Dat mag onzinnig lijken, maar vijftien minuten later sta je toch in de hal, een aardige ervaring rijker en met nog meer zin je over te geven aan de weelde aan theater, beeldende kunst en vooral muziek…”

VPRO’s 3VOOR12
Niet alleen op slaapgebied was Motel Mozaique een topeditie. Organisator Harry Hamelink was dit jaar heel tevreden over de balans tussen muziek en andere festival ‘attracties’: “Voorgaande jaren bleef het heel erg een muziekfestival, dit jaar was er vooraf, tijdens en na het festival ook heel veel oog voor alle andere programma-onderdelen.”

“We kunnen alleen maar hopen dat de verbouwing van Nighttown, die binnenkort gaat beginnen, volgend jaar eindelijk voor een vloeiende publieksstroom kan zorgen. Als dat lukt, valt er echt niks meer te zeuren. Dan is Motel Mozaique gezegend voor de toekomst.”

Kindamuzik
“Zo, dat was een intensief en interessant weekendje Rotterdam. Een zeer uitgebreid en overlappend programma zorgde voor menig sprintje tussen schouwburg, Nightown en Tent. Er was simpelweg teveel leuks te zien, teveel niet te missen artiesten.”

Fotoverslag
Credits: Fred Ernst