fbpx

Motel Mozaique ’18

Van donderdag 19 april 19.00 t/m zondag 22 april 12.00 uur was Motel Mozaique Festival 2018 in volle gang. 65 uur lang kon je concerten, performances en kunst bezoeken op tien verschillende locaties in Rotterdam. Van een concert in de bouwput bij Depot Boijmans van Beuningen tot feesten op het dak van het Groot Handelsgebouw.

Het festival was nagenoeg volledig uitverkocht. De openingsavond met onder meer SOHN en Ivo Dimchev op donderdag, een rijkgevulde zaterdag en de Garage Party in het Groot Handelsgebouw waren allemaal door de ticketvoorraad heen.

Korte MOMO-film Ode aan Rotterdam

Publiek lachte, verwonderde en feestte tot diep in de nacht op de romantisch rauwe plekken van Rotterdam. Blitzkickers heeft heel MOMO18 gefilmd. Het resultaat is een korte film dat – net als het festival – een ode vormt aan Rotterdam.

Highlights programma

Het programma telde ruim 150 concerten, performances, tours en wereldpremières van (inter)nationale artiesten. De muzikale uitschieters van het contrastrijke programma waren Nakhane, Songhoy Blues, Amenra, Tshegue, Tamino, Otzeki, Natalie Prass, Lewsberg en The Weather Station. Op het gebied van performance bracht het Noorse Th’Line hedendaagse dans die niet gewoon buiten de lijnen kleurt, maar ze schaamteloos uitgumt. Ook de talentvolle choreograaf ARIAH LESTER uit Venezuela gooide hoge ogen met zijn grenzen-opzoekende performance.

“In de Paradijskerk lijkt alle muziek vleugels te krijgen. Intens zegeviert de Zuid-Afrikaanse Nakahne als een soulvolle queerartiest met een missie. De ironie wordt niet gemist: hij nam afstand van zijn homofobe kerkgemeenschap, nu zet hij, fel dansend in een vuurrood pak, in een uitpuilende kerk, een vurig statement neer.” – NRC

Eigen (co)-producties in première

Ook gingen meerdere eigen (co-)producties in première, waaronder Braaknoot Ensemble met Nacht & Ontij, de Rotterdamse Academie voor Stads-Astronauten i.s.m. Marjolijn van Heemstra en bureau Monnik, Garage Party, en het platform Our City Is Your City dat de stad toont door de ogen van MOMO en enkele iconische bewoners.

MOMO Sessions

Motel Mozaique presenteerde dit jaar voor het eerste de MOMO Sessions. Met een kleine selectie artiesten uit de line-up van MOMO18 namen wij een sessie op in voormalig bioscoop Kriterion, een geweldige ruimte hoog in het iconische Groot Handelsgebouw: The Weather Station, Alela Diane, Nathalie Prass en Nabihah Iqbal.

Spotify playlist MOMO18

Luister naar alle artiesten die op MOMO18 speelden via onze playlist op Spotify