fbpx

MOMO Fabrique 2022

In het eerste weekend van september bracht Motel Mozaïque met festival MOMO Fabrique 2022 een ode aan alle makers die in het M4H gebied zijn gevestigd. Voor de organisaties die de afgelopen jaren leven in het avontuurlijke Rotterdamse stadshavengebied hebben geblazen. 

Na twee innovatieve coronaproof edities kon MOMO Fabrique dit jaar eindelijk weer groeien en wel naar een driedaags festival met als pijlers music, performance, art, urban development and food. Het festival vond plaats bij en in samenwerking met BIT, Brutus, Keilecafé, Keilepand, De Voedseltuin en Weelde. MOMO Fabrique stond in het teken van het vieren van dit bijzondere gedeelte van de stad en haar huidige bewoners, en dat wil MOMO Fabrique de komende jaren blijven doen als hét festival van M4H. Het was de eerste keer dat een festival in M4H op deze schaal plaatsvond en werd door de programmamakers ervaren als een zeer geslaagd experiment waarbij veel inspiratie is opgedaan voor toekomstige edities. 

Het Diner in de Voedseltuin door Ruben Hamelink MOMO Fabrique

Hoogtepunten

Als startschot van festival MOMO Fabrique 2022 organiseerde Motel Mozaïque op 2 september een feestelijk 3-gangen diner met (hyper)lokaal eten en verrassende optredens, midden in de Voedseltuin Rotterdam. De gerechten werden bereid door Chef Gilbert Kolff van FOND Rotterdam en uitgeserveerd door het team van Motel Mozaïque. Het diner was volledig uitverkocht en de opbrengsten ervan worden gedoneerd aan de Voedselbank en de Voedseltuin. 

Op 3 september waren er tientallen optredens op maar liefst 14 plekken in het M4H gebied, op de podia maar ook midden in de expo Wild Summer of Art Part II in Brutus en op onverwachte plekken. Tot de smaakmakers behoorden onder meer Animistic Beliefs (foto onder), Asa Moto, De Schuurman, Nana Adjoa, Pink Oculus en Unruly Phoenix. 

Animistic Beliefs bij Brutus door Niek HageMOMO Fabrique

In samenwerking met Parfum de BoemBoem en programmabureau M4H nam MOMO Fabrique de bezoekers mee op uitverkochte routes door het gebied vol creatieve en innovatieve makers. Onderweg werden de deelnemers op de meest rauwe en inspirerende plekken getrakteerd op optredens van onder meer verhalenverteller Elten Kiene en muzikant Shishani. 

Samen met N8W8 R’dam dook MOMO Fabrique de nacht in met een ‘walk & dance’ route door M4H. De openingsact van deze tour bestond uit een modeshow van De Koninginnen van de Nacht, een vervolg op de iconische modeshow door voormalig sekswerkers van de Keileweg uit 2001. 

Modeshow De Koninginnen van de Nacht door Niek Hage MOMO Fabrique BIT N8W8

Over MOMO Fabrique

Wat Motel Mozaïque haar bezoekers normaal voorschotelt tijdens MOMO Festival en MOMO Concerts in het centrum van Rotterdam, neemt MOMO je tijdens Fabrique mee naar een andere kern van de stad: de haven. Met MOMO Fabrique verrijkt Motel Mozaïque al enkele jaren bestaande en voormalige havenlocaties met muziek, performance en guided tours. Dit om bezoekers en artiesten te inspireren en kennis te laten maken met het (voormalige) Rotterdamse havengebied.