fbpx

Fabrique Mozaique ’15

Tijdens de tweede editie van Fabrique Mozaique, op zaterdag 5 september 2015, stond het avontuurlijke en dynamische M4H gebied in de haven van Rotterdam centraal. Met op het programma o.a. een concert van Rats On Rafts op Het Val van De Hef, een live-interview (BinnensteBuiten) met Kyteman, Parfum de BoemBoem routes door het havengebied met onder meer een exclusieve rondleiding bij Studio Roosegaarde, de Gidsen van Motel Mozaique waren actief met verschillende gidsentochten waaronder een heuse Baby Tour, en Theatergezelschap Compagnie COVAR presenteerde hun nieuwste productie PSSST. Fabrique Mozaique in M4H vond plaats tijdens en in samenwerking met de Wereldhavendagen.

M4H (Merwe-Vierhavens) is een van de vier gebieden van Stadshavens Rotterdam en was ooit een van de grootste fruithavens van de wereld. Nu met de verandering van haar functie is het een spannende en dynamische plek in transitie. Op de vrijkomende plekken ontstaat juist steeds meer nieuwe bedrijvigheid van met name pioniers uit de maakindustrie en de creatieve sector. In de toekomst zullen ook nieuwe woon- en werkvormen hier een plek krijgen.

Tijdens Fabrique Mozaique was heel M4H het festivalterrein, met Fruitvis en Uit Je Eigen Stad als het festivalhart. Hier vandaan vertrokken routes door het gebied.