fbpx

Bazar Curieux 2006

Met o.a. Peaches, Liars, CSS, Stijn, Shogun Kunitoki, Mauro Pawlowski, Gildas & Masaya, DJ St. Paul, Mr. Wix, La Melodia, Tic Toc

Bazar Curieux 2006 in de pers

Bazar Curieux komt thuis in Now & Wow / Broertje Motel Mozaique na zeven jaar klaar om op eigen benen te staan

“Vooraf benadrukte organisator Harry Hamelink dat het een eenmalige verhuizing was van Nighttown naar de grote graansilo van Now&Wow. Maar is de vader van Motel Mozaique verstandig, dan gunt hij Bazar Curieux zijn eigen stekkie. Want als deze logeerpartij iets heeft duidelijk gemaakt, is het dat het festival zich thuisvoelde op de nieuwe plek.” (VPRO’s 3VOOR12)

Een graansilo was nog nooit zo enerverend

“Dikke lagen stof, vreemde apparaten, grote knoppen, enge dieptes, veel buizen, regenplassen en rattenskeletjes. Allemaal te zien tijdens één van de spectaculaire rondleidingen in de Now & Wow graansilo. De festivalgids neemt je mee naar een rammelende lift en laat je genieten van het uitzicht op het dak (zo’n vijftig meter hoog).
Ondertussen wordt onder dat zelfde dak, in prachtige zalen, genoten van muzikale hoogstandjes. Peaches laat zich van haar beste kant zien en ook Stijn is heerlijk funky op dreef. De nagenoeg uitverkochte zevende editie van Bazar Curieux is een daverend succes.” (KindaMuzik)

“Omdat Nighttown dicht is voor reorganisatie werd bazar Curieux dit keer gehouden in een graansilo in het Rotterdamse havengebied. Daarmee was de avond al voor de helft geslaagd: geen betere plek voor een popfestival dan een industrieel pand met brede gangen en majestueuze ruimtes.” (NRC)

“Bazar Curieux, marktplaats voor artistieke ontdekkingen, bezit onverwacht een extra attractie: Now & Wow als uniek industrieel monument.”

“De transplantatie van Bazar Curieux van Nighttown naar Now & Wow had zaterdagavond nauwelijks soepeler kunnen verlopen (AD/RD)

“Wat een gaaf gebouw, wat een heftige kelder en wat een gigantisch uitzicht vanaf de dertiende verdieping. Eigenaar Koos Hanenberg leidt ons aan het begin van de avond ron. Niet omdat we journalist zijn, maar omdat we ons hebben ingeschreven voor één van de bij het festival horende gidsentochten door het monumentale pand.” (DJ Broadcast)

“… vuige rock, gevoelige luisterliedjes, soulvolle hiphop op pompemde dancebeats – elke stroming lijkt vertegenwoordigd” (Telegraaf)

“In Rotterdam kunnen ze dat goed: een popfestival met net andere, spannender namen en kunstuitingen” (Volkskrant)