fbpx

9x doen in Groot Handelsgebouw

Dit jaar programmeert Motel Mozaïque Festival maar liefst 65 uur non-stop in het Groot Handelsgebouw (GHG). Het is de eerste keer dat het enorme iconische gebouw het decor is van concerten, performances, expo’s en feesten. Check in dit artikel wat er zoal te ontdekken is tijdens het festival. Naast het GHG vindt Motel Mozaïque op tal van andere locaties in het centrum van Rotterdam plaats, zoals Arminius, Paradijskerk, WORM, Rotown, Vibes en de TR schouwburg.

 

Kriterion - Groot Handelsgebouw - MOMO - by Charlotte Boekhout - 2

Concert bij zonsopkomst van pianist Joep Beving

Op zondagochtend kun je genieten van Joep Bevings pianospel in voormalig bioscoop Kriterion, hoog in het Groot Handelsgebouw. Kriterion heeft aan het podium een enorm raam waar je als publiek op uitkijkt. Terwijl Joep speelt, zie je de zon achter hem opkomen en de stad vanaf grote hoogte ontwaken. Joep Beving is 1 van Nederlands populairste neo-klassieke pianisten.

Waar: filmhuis Kriterion op de hoogste etage van Groot Handelsgebouw
Wanneer: zondagochtend 22 april, 06.00 uur
Entree: 2- of 3-dagen passe-partout (€62,50) of een zaterdag dagticket (€34) Bestel tickets

Parkeergarage Groot Handelsgebouw - MOMO Festival - credits: Charlotte Boekhout

Groot feest met Confetti Club & meer

Motel Mozaïque Festival (MOMO) organiseert met Confetti Club, Operator, Club K (bekend van De Geheime Tuin), The Suicide Club en Altijd in de Buurt een groot feest in het Groot Handelsgebouw: van de garage tot het dakterras.

Waar: garage, dakterras en andere ruimtes door Groot Handelsgebouw
Waneer: vanaf zaterdag 21 april 23.59 uur tot zondag 6.00 uur
Entree: nachtticket (€12,50), zaterdag dagticket (€34) of passe-partout (weekender €62,50) Bestel tickets

Wereldpremière van Wunderbaum

Acteursgroep Wunderbaum heeft samen met de Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke ‘Daar gaan we weer’ gemaakt, die ze in een lege kantoorzaal spelen. Een voorstelling over de bevoorrechte positie van hoogopgeleide blanke West-Europeanen. Vanuit hun moderne kantoor proberen drie collega’s hun rol in het racisme-debat te definiëren.

Waar: lege kantoorzaal in het Groot Handelsgebouw
Wanneer: donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 april, 20.15 uur
Entree: passe-partout (€62,50) of dagticket (€34) Bestel tickets

The Landscape Project #1 van Rosalie Wammes / Oh Thunder op Motel Mozaique - c - Sarah Dona

The Landscape Project #1

Kunstenaar en muzikant Rosalie Wammes (Oh Thunder) bouwt in een verlaten winkelpand een kunstinstallatie, ‘The Landscape Project #1’, die 65 uur lang open is. In dit vervreemdende landschap komen optredens, performances, meditaties, slaapverhalen en veel meer. Een verblijfsplek en een kunstwerk ineen.

Waar: leeg winkelpand naast hoofdingang Groot Handelsgebouw
Wanneer: doorlopend, van 19 april 19 uur tot 22 april 12 uur
Entree: gratis

Green Cabin: GC Universe

Het Rotterdamse hiphop-collectief Green Cabin verandert de garage van het Groot Handelsgebouw in een urban utopische wereld: GC Universe. Er komt een Game of Skate competitie, optreden van Green Cabin, kunstveiling, dj-sets en live street art. Green Cabin is 1 van de 4 winnaars van de open call.

Waar: Groot Handelsgebouw ‘Expeditiehof’
Wanneer: zaterdag 21 april, 17 – 21 uur
Entree: gratis

Radio WLDRF

Paradise by the dashboard light! Voer voor je hoedenplank! Radio WLDRF is een drive-in concert van de band WLDRF. Beleef dit live optreden vanuit het comfort van je eigen auto op je eigen autoradio. Je koplampen zijn de lichtshow, je claxon het applaus tijdens deze pop-up performance in het expeditiehof van het Groot Handelsgebouw. WLDRF is 1 van de 4 winnaars van de open call.

Waar: Groot Handelsgebouw, Expeditiehof
Wanneer: vrijdag 22 – 23.30 uur
Entree: gratis

Follow the Rope by Kolijn Jagersma

Je staat op het Stationsplein en raakt in gesprek met iemand die jou vraagt onderdeel te zijn van een bizarre multidisciplinaire tocht. Een tocht die dwars door het Groot Handelsgebouw leidt. De opdracht is simpel: volg het touw. Onderweg maak je kennis met de verborgen binnenkant van het gebouw. En kom je in aanraking met absurde ruimtes, abstracte intermezzo’s, intrigerende performers en een inktvis. Kolijn Jagersma is 1 van de 4 winnaars van de open call.

Waar: ergens in het Groot Handelsgebouw
Wanneer: vrijdag 17 – 22 uur
Entree: gratis

 

gijsbertvanderwilt

65 uur man op pilaar by Gijsbert van der Wilt

65 uur lang op een pilaar zitten. Zo simpel klinkt het. Voor de ingang van het Groot Handelsgebouw gaat kunstenaar Gijsbert van der Wilt op een 6 meter hoge pilaar 65 uur lang zitten – de duur van het festival. Zonder pauze. Zonder zich te bekommeren over de tijd van de klok, zijn mobiele telefoon of het festivalprogramma. Gijsberts performance sluit aan op het thema van Motel Mozaïque 2018: uitputting. Gijsbert van der Wilt is 1 van de 4 winnaars van de open call.

Waar: buiten bij de hoofdingang van Groot Handelsgebouw
Wanneer: doorlopend

Operator Radio

Online radiostation Operator maakt 65 uur lang radio vanaf de 7e etage. De laatste 12 uur van deze marathon hosten ze een feest: Hard Mellow Space van Steven Pieters (Triphouse Rotterdam). Een volle line-up, vette visuals en een stream waarbij je de zon ziet opkomen, vormen een knallende afsluiter van deze 65 uur radio-marathon.

Waar: 7e etage Groot Handelsgebouw
Wanneer: doorlopend
Entree: gratis

Check het tijdschema

Check hele programmaOver Groot Handelsgebouw

Het Groot Handelsgebouw is het icoon van de Rotterdamse wederopbouw. Het rijksmonument is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Het biedt 100.000 m2 kantoor-, opslag, winkel- en horecaruimte aan bijna 200 huurders. Het Groot Handelsgebouw is feitelijk een kleine stad, pal naast Rotterdam Centraal. De ontmoetingsplek voor ondernemende Rotterdammers en betrokken wereldburgers.

In 2018 viert het Groot Handelsgebouw zijn 65-jarig bestaan in samenwerking met toonaangevende Rotterdamse partners, zoals Motel Mozaïque.

GHG door Charlotte Boekhout

Festival news