fbpx

4 makers winnen €1000 voor eigen feest op MOMO

Motel Mozaïque Festival heeft uit de open call 4 makers gekozen die elk met € 1000 een eigen feest mogen bouwen in het Groot Handelsgebouw: Green Cabin (Elijah Waters), WLDRF, Kolijn Jagersma, en Gijsbert van der Wilt. De feesten vinden plaats tijdens het Motel Mozaïque Festival op 19, 20 en 21 april.

Motel Mozaïque organiseerde een open call om jonge makers de kans te geven wilde ideeën uit te proberen  op de nieuwe festivallocatie: het Groot Handelsgebouw. Er reageerden maar liefst 61 makers en collectieven op de open call. Het festival heeft daarom geen 3 maar 4 inzendingen geselecteerd. Zij krijgen elk €1000 en begeleiding om hun feest te realiseren.

De selectie

Green Cabin (Elijah Waters)
Een urban-utopische wereld vol prikkels in het ‘expeditiehoef’ van het Groot Handelsgebouw. Er komt een Game of Skate competitie, optreden van Green Cabin, kunstveiling, dj-sets en live street art. Green Cabin is een Rotterdams hiphop-collectief waar Elijah Waters deel van uitmaakt. Je kent Elijah Waters waarschijnlijk van zijn hit Battery Acid (1 miljoen keer beluisterd op Spotify).

 

Kolijn Jagersma
De opdracht is simpel: Follow the rope door het Groot Handelsgebouw. Onderweg maak je kennis met de verborgen binnenkant van het gebouw. En kom je in aanraking met absurde ruimtes, abstracte intermezzo’s, intrigerende performers en een inktvis. Follow the Rope is een concept van Kolijn Jagersma (assistent-programmeur van WORM), met support van Gari Koolen.

 

Gijsbert van der Wilt
Voor de ingang van het Groot Handelsgebouw zal kunstenaar Gijsbert van der Wilt op een 6 meter hoge pilaar  65 uur lang zitten – de duur van het festival. Zonder pauze. Zonder zich te bekommeren over de tijd van de klok, zijn mobiele telefoon of het festivalprogramma.

 

WLDRF
Radio WLDRF is een drive-in optreden van de Rotterdamse band WLDRF in het expeditiehof van het Groot Handelsgebouw tijdens MOMO. WLDRF speelt ‘silent’ en wordt uitgezonden via een FM-zender. Met de aanwezige (auto)radio’s wordt de muziek hoorbaar. WLDRF is een ronkende, vierkoppige loopcore improv machine.

 

Groot Handelsgebouw

Het rijksmonument is dit jaar een van de festivallocaties met een speciaal 65 uur non-stop programma. Het GHG is 11 voetbalvelden groot en staat pal naast het Rotterdam CS. “Programmeren in zo’n bijzonder gebouw… die kans krijg je zelden. We wisten dan ook gelijk dat we die via een open call met jonge creatieven wilden delen”, aldus Harry Hamelink. Naast de 4 winnende concepten is er in het GHG o.a. een grote garage party met o.a. Confetti Club, concerten en performances in verlaten kantoorruimtes en een bioscoop, en een breakfast op het enorme dakterras. Meer over Project GHG

Motel Mozaïque Festival

De meest bijzondere plekken van de Rotterdamse binnenstad verkennen en je tegelijkertijd onderdompelen in nieuwe muziek en performances? Dan moet je bij Motel Mozaïque zijn. Het festival is een ode aan de verwondering en de stad Rotterdam en neemt je op 19, 20 en 21 april mee naar de meest uiteenlopende acts op ongewone locaties. Dit jaar zie je er: SOHN, Evertyhing Everything, Weval (live), Songhoy Blues, Tamino, Amenra, Binkbeats, Alela Diane, Nakhane, Wunderbaum, Ivo Dimchev, Tshegue, JOHAN en nog vele anderen. Bekijk line-up

 
Het Groot Handelsgebouw is een van de festivallocaties met een speciaal 65 uur non-stop programma. Naast de 4 winnende concepten is er in het GHG o.a een grote garage party met Confetti Club e.a., concerten en performances in verlaten kantoorruimtes en een bioscoop van o.a. Joep Beving en Wunderbaum, en een breakfast op het enorme dakterras.

LINE-UP MOMO

Festival news