fbpx

3voor12 X caroline

Ook 3voor12 omarmt caroline, Artist in Residence tijdens MOMO Festival 2022. Zij interviewden de band en spraken met een van onze muziekprogrammeurs, Bas Jansen.

Vrijzinnig folkorkest caroline krijgt carte blanche

“Soms klinkt caroline als een stemmend orkest. Soms als koorjongens die plechtig oude folkliederen zingen. Meestal als de spannendste band van de UK. Ze krijgen een carte blanche van Rotterdams stadsfestival Motel Mozaique.

Ze keken er wel effe van op, toen er een zeer flatteuse mail kwam vanuit Rotterdam: Motel Mozaïque wilde het achtkoppige Londense collectief caroline een carte blanche geven, om in het vierde weekend van april drie (!) optredens in te vullen zoals ze dat zelf willen. Opmerkelijk, want caroline heeft nog amper optredens gegeven, laat staan buiten de UK. En ze zijn ook geen streamingkanon of giga-ticketseller. Nee, het was een artistieke keuze van Motel Mozaique, omdat de band een op een bij het festival aansluit, vertelt programmeur Bas Jansen.

Bas Jansen zag de livevideo van hun allereerste single, ‘Dark blue’, en belde meteen enthousiast festivaldirecteur Harry Hamelink: ‘Dit moeten we hebben!’ Geen wonder, want wat een prachtige, unieke muziek maakt het achttal. Die drones in het begin lijken wel een stemmend orkest, al gauw zet bandleider/gitarist Casper Hughes twee akkoorden in die hij zeven minuten lang meditatief zal blijven herhalen. Laagje voor laagje bouwt de band naar een climax toe, en pas na vijfenhalve minuut barsten ze uit in gezang: ‘I want it all, so I tell them, I want it all.’ Het klinkt plechtig, bijna alsof ze een stel koorjongens zijn die staan te zingen in dat lege zwembad. Deze week verscheen ook het debuutalbum, waar nog eens negen van zulke fraaie geluidspaleisjes op staan.”

Lees het volledige artikel op de website van 3voor12

Tijdens MOMO Festival 2022 doet caroline op elke festivaldag (21, 22 en 23 april) een ander optreden. Scoor een 3-dagen passe-partout via onze ticketshop en mis niets van dit moois!

Festival news

Create news