fbpx

3voor12 interviewt Akwasi

… Neerlands Dope, dat is natuurlijk een hiphopverbastering van Neerlands Hoop, een legendarisch theaterduo bestaande uit Freek de Jonge en Bram Vermeulen. Aan het werk van die laatste is Akwasi verslingerd geraakt. Hij stond al op de planken met liedjes gebaseerd op dat van de overleden songschrijver, nu volgt een heel album. “Het is een nogal uit de hand gelopen project”, zegt Akwasi. “Het begon op Oerol, waar ik in aanraking kwam met Bram’s liedje De Wedstrijd. Ik maakte daar Een Wedstrijd van. Ik maak geen covers van zijn werk, maar bewerkingen. Het is het startpunt.”

Het project was al te zien op Oerol, maar ook op Motel Mozaique in Rotterdam, waar Akwasi mocht rekenen op lovende reacties. Zijn soloproject is volstrekt anders dan dat van Zwart Licht. “Het is meer een muziekproject met hiphop als uitgangspunt”, vertelt hij. “Ik heb jarenlang geëxperimenteerd om hiphop en theater elkaar te laten ontmoeten, de interdisciplinaire route. Ik vind het resultaat goed en vooral fris klinken.”

Lees het volledige interview op 3voor12

Akwasi treedt op vrijdag 27 september op tijdens Festival De Keuze, in de hal van de Rotterdamse Schouwburg. Entree is gratis! Lees meer