fbpx

3 collectieven winnen €1000 om hun LIQUID droom te realiseren

Motel Mozaïque Festival heeft uit de open call 3 collectieven gekozen die elk met €1000 hun LIQUID droom mogen bouwen. De kunstprojecten vinden plaats tijdens MOMO Festival op 18, 19 en 20 april 2019.

Motel Mozaïque organiseert voor de tweede keer een open call met doel om opkomende makers te ondersteunen en te promoten en geven hen de kans om hun werk tijdens MOMO Festival te presenteren.

De selectie


Blue and Red
Blue and Red is een multimedia installatie waarmee de grenzen van performance, installatie- en videokunst worden overschreden. Linda & Maxime gebruiken vloeistoffen als basismateriaal en creëren een choreografie tussen beweging, kleur, materiaal en het menselijk lichaam. Ze stellen geen grenzen en laten de materialen stromen. Hiermee willen ze een nieuw perspectief creëren op vrijheid in expressie van het vrouwelijk lichaam en hun complexe innerlijke processen die bepalen hoe ze zich voelen.

Bio
Linda Muysson & Maxime Osseman
Linda & Maxime zijn een Rotterdams creatief duo. Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studies aan de Willem de Kooning Academie en besloten om hun visuele sterkten te combineren in het creëren kunstwerken die grenzen tussen video, fotografie, styling en beeldende kunst overschrijden.


Libra Full Moon
Ter gelegenheid van de volle maan in Libra, manifesteren vier kunstenaars gezamenlijk een toekomst van eenheid, extatische genezing, non-dualiteit, geslacht non-conformiteit en radicale sensualiteit, die door Libras kwaliteiten van balans en bevrijding worden gekarakteriseerd. Het ritueel is een tranceachtige vermenging van muziekgenres en helende klanken, hypnotiserend spoken word en spell-casting bewegingen. Een rituele multimedia performance als een eclectisch en spookachtig muziekspektakel. De voorstelling wordt gegeven door Agnes Momirski, Isis Cruz en yEs! YEs! en kleding design is in handen van Anouk van de Sande.

Laten we samen radicale toekomsten creëren door extatische, sensuele, liquid toestanden van het zijn te omhelzen ter gelegenheid van Libra volle maan, op vrijdag 19 april 2019.

Bio
Agnes Momirski
Agnes Momirski is een Rotterdamse interdisciplinaire kunstenaar. In haar films en meeslepende voorstellingen – multimediale meditatieve spoken word performances – geeft zij mystieke verkenningen van visuele en gesproken taal en opkomende technologieën.

yEs!yEs!
yEs!yEs! is de nieuwste bijnaam van de kunstenaar ‘an3_at’, een componist, muzikant, producer, queer performer & beeldend kunstenaar uit Den Haag. yEs!yEs! brengt de hybride van club oriënteerde edgy elektronische muziek, visueel machtigen Post Gender Narratives, The Cyborg Manifest & Contemporary Dance.

Isis Cruz
Isis Cruz is een Rotterdamse performance kunstenaar, trans-femme, heks en stand-up komiek. Isis gebruikt haar lichaam en persoonlijke verhalen om de symbolische realiteit rond gender en identiteit te verkennen.

Anouk van de Sande
Een echte toekomstige denker en creatieve story-teller. Anouk stelt expressieve verhalen over kleur, print, vorm en textuur samen. Zij is verantwoordelijk voor zowel het onderzoek, ontwerp en productieproces van haar fascinerende textiel en wearables.


Transient
Transient is een samenwerking tussen Thijs Rijkers & Noralie. Een spel van fysieke en ontastbare elementen. Achter het beslagen glas lijken zich menselijke figuren te begeven wie toenadering van het publiek zoeken. De multimedia-installatie bestaat uit projecties van personen die zich ooit daadwerkelijk achter het glas hebben bevonden. De figuren verschijnen en verdwijnen op het condens. zoekend naar aandacht of redding, maar de machine wist hen uit.

Bio
Noralie
Noralie creëert multi-disciplinaire ervaringen waarin video een grote rol speelt. Ze houd zich bezig met art-direction, content creation, live video mixing en animatie. Ze noemt zichzelf een remixer en maakt video-sculpturen met een analoge twist. Noralie onderzoekt de grenzen en mogelijkheden van het witte, rechthoekige projectie-vlak.

Thijs Rijkers
Kunstenaar Thijs Rijkers ziet zichzelf niet als een uitvinder maar als een ontdekker. Door zijn fascinatie en kennis van machininebouw en elektrotechniek is hij in staat om conceptuele machines te ontwikkelen. Zowel in schets als fysieke vorm. Continu legt hij tijdens het maken van zijn machines een zoektocht af naar antwoorden of de meest gepaste vertaling van het concept.

 

Motel Mozaïque Festival

De meest bijzondere plekken van de Rotterdamse binnenstad verkennen en je tegelijkertijd onderdompelen in nieuwe muziek en performances? Dan moet je bij Motel Mozaïque zijn. MOMO Festival is een ode aan de verwondering en de stad Rotterdam en neemt je op 18, 19 en 20 april mee naar de meest uiteenlopende acts op ongewone locaties. Dit jaar zie je er: Apparat (live), Panda Bear, Melanie de Biasio, Grandbrothers & Ensemble, Winne, De Likt, Black Midi, Prairie WWWW, Jungle By Night, Altin Gün, Anna St. Louis, Bendik Giske, Cherry Glazerr, Cocaine Piss en nog vele anderen. Het festival heeft dit jaar als thema LIQUID.

Line up MOMO

Festival news