06/04/2017

Los ticket €24 / in combinatie met festival €5 of €10

Rotterdamse Schouwburg

Grote zaal (seated / vrije stoelkeuze)

Zaal open 19.30 uur
Aanvang 20.30 uur

tindersticks

Minute Bodies (cine-concert)

De Britse band tindersticks opent op donderdag 6 april het Motel Mozaïque Festival met een exclusief concert: de band speelt live de soundtrack die ze componeerden bij ‘Minute Bodies’, een film van de hand van Stuart A. Staples himself. En ‘exclusief’, dat mag u best letterlijk nemen: dit is de enige Nederlandse halte die tindersticks inplant tijdens hun Europese tournee. Het concert bestaat uit twee delen: de band speelt na de live-score bij de film nog een set met ouder materiaal tindersticks.

Cine-concert

Het concert is een ode aan het werk van de Britse cinematograaf en wetenschapspionier F. Percy Smith. Stuart A. Staples, zelfverklaard fanaat van de minutieuze natuurbeelden van Smith en frontman van tindersticks, ontpopt zich als filmregisseur en componist tegelijk. In ‘Minute Bodies’ gaat Staples aan de slag met Smith’s beelden uit het begin van de vorige eeuw: planten en dieren die time-lapsegewijs of in extreme close-ups hun dagtaak vervullen. Fotosynthese aan het werk, maar ook bestuiving, groei en verval.

tindersticks-frontman en filmregisseur Stuart A. Staples: “Mijn doel met ‘Minute Bodies – The intimate world of F. Percy Smith’ is het werk van Smith de kans te geven om te ademen en te bestaan in het nu. Smith was een vooraanstaand, uniek figuur. Zijn werk overstijgt de limieten van zijn tijd en vandaag trekken we er lessen uit over geduld, engagement, vindingrijkheid en vastberadenheid.”

Tickets

Je kunt een scherp geprijsd combiticket voor Motel Mozaïque Festival (met o.a. The Slow Show, Weyes Blood, Joep Beving, Warhaus) en het exclusieve openingsconcert kopen. Wie al een dagticket of passe-partout voor het Motel Mozaïque Festival 2017 heeft bemachtigd kan tegen een kleine meerprijs (respectievelijk 10 en 5 euro) kaarten bemachtigen voor dit bijzondere concert.

👉🏻 Vanaf nu zijn er ook losse tickets (a 24 euro, bestel ze direct via Ticketmaster) voor het cine-concert van tindersticks te koop!

TICKETS

 

Concert agenda