08/12/2017

€28 (ex. fee)

Annabel

Schiestraat 20, Rotterdam

Deuren open 19.00 uur
Aanvang 20.30 uur

Charles Bradley & His Extraordinaires

Concert met uitsluitend staanplaatsen

Geweldig nieuws, Charles Bradley is terug! Vorig jaar werd er bij de soulzanger een tumor in zijn maag ontdekt en was hij genoodzaakt zijn tour – waaronder een show in Rotterdam – te cancellen. Maar ‘The Screaming Eagle Of Soul’ herstelt gelukkig goed en treedt zelfs al weer op: “I am so grateful to my beautiful fans and touched by all the love and support they showed me through my crisis and time of sickness. They truly lifted me up and kept me going. I am honored and glad to be back and am going to give you all of my love.” – Charles Bradley

Hij heeft nu inmiddels de pensioenleeftijd van 68 bereikt, desondanks blijft Mr. Charles Bradley een van de meest onverschrokken, oprechte en energieke artiesten die deze aardkloot rijk is. Gedurende het overgrote deel van zijn leven worstelde de soulzanger met littekens van zijn zware jeugd, dakloosheid en malaise in zijn familie. Hij sprokkelde van lieverlede geld bij elkaar als James Brown-imitator, maar zeg nu zelf: Bradleys daverende, geestdriftige strot is even onnavolgbaar als The Godfather himself.

Boven alles is Charles Bradley een overlever. Toen hij op in 2002 werd ontdekt door het befaamde soullabel Daptone kreeg hij eindelijk de kans om al die levenslessen van zich af te zingen. Bradleys nieuwste album Changes zet opnieuw met aanstekelijk optimisme de schouders onder het zware aardse bestaan. Soul gezongen vanuit de onderbuik, die raakt als een stomp in de maag en troost als een warme omhelzing. En verrassen, ook dát blijft Bradley op zijn oude dag doen. Het titelnummer van Changes is bijvoorbeeld een aangrijpende bewerking van het gelijknamige Black Sabbath-nummer (!).

Bradley noemt zijn vertrouwde – en loeistrakke – achtergrondband liefkozend His Extraordinaires, maar die titel kun je evenzeer als een aanwijzing van de man zelf zien. Charles Bradley is, om even een Amerikaans superlatief te gebruiken, simply extraordinary.

Dit optreden in Annabel wordt gepresenteerd door BIRD, LantarenVenster, Motel Mozaique Concerts en Rotown.

Concert agenda