Activiteiten

03/02/10

De activiteiten van
de Stichting Motel Mozaique

Motel Mozaïque Festival

Het meerdaagse interdisciplinaire kunstenfestival dat door zowel pers als publiek geroemd wordt om de immer scherpe programmering. Op 7 en 8 april 2017 vindt het voor de 17e keer plaats op diverse locaties in de Rotterdamse binnenstad (Rotterdamse Schouwburg, Rotown, Paradijskerk o.a.). Onder meer Devendra Banhart, The Slow Show, Lisa Hannigan, Grandaddy en Thundercat zijn al vastgelegd voor het festival.

Motel Mozaïque Concerts

Motel Mozaïque organiseert sinds 2012 in nauwe samenwerking met Rotown, de Rotterdamse Schouwburg, de Doelen, LantarenVenster, BIRD, Annabel en de Maassilo popconcerten in Rotterdam. Afgelopen jaren werden succesvolle shows gedaan met uiteenlopende artiesten als Balthazar, The Cinematic Orchestra, De Staat, De Jeugd Van Tegenwoordig, Opgezwolle, Typhoon, dEUS, Triggerfinger, Lamb, Lapsley, Spinvis, Yann Tiersen, EELS, Seasick Steve, James Vincent McMorrow, Tori Amos, Maceo Parker, The Kyteman Orchestra, Tindersticks, Snarky Puppy, Tinariwen en Blaudzun. Kijk hier voor het actuele overzicht van concerten.

Fabrique Mozaïque

Op 3 september 2016 vond i.s.m. de Wereldhavendagen en Stadhavens Rotterdam de derde editie van Fabrique Mozaïque plaats. Dit vrij jonge festival stond geheel in het teken van het bijzondere havengebied M4H (Merwe-Vierhavens). Een rauw, industrieel gebied waar nostalgie heerst en de toekomst zich nadrukkelijk aankondigt. Motel Mozaïque gebruikte het als decor voor én onderdeel van routes, performances en kleine popconcerten.

Bazar Curieux

Eendaags festival, dat ook wel ‘het kleine broertje van Motel Mozaïque’ wordt genoemd, staat garant voor een veelheid aan spraakmakende, vreemdsoortige, experimentele acts. De laatste editie van Bazar Curieux vond plaats in 2009, sindsdien staat het festival in de koelkast.