Activiteiten

De activiteiten van
de Stichting Motel MozaIque

Motel Mozaïque

Het meerdaagse interdisciplinaire kunstenfestival dat in 2016 voor de 16e keer plaatsvindt: op vrijdag 8 en zaterdag 9 april met onder meer Damien Jurado, Jamie Woon en Leon Bridges op diverse locaties in de Rotterdamse binnenstad (Rotterdamse Schouwburg, Annabel, Schouwburgplein, Rotown, Paradijskerk o.a.)

Fabrique Mozaïque

Op 5 september 2015 vond i.s.m. de Wereldhavendagen de tweede editie van Fabrique Mozaïque plaats. Dit nieuwe festival stond geheel in het teken van het bijzondere havengebied M4H (Merwe-Vierhavens). Een rauw, industrieel gebied waar nostalgie heerst en de toekomst zich nadrukkelijk aankondigt. Motel Mozaïque gebruikte het als decor voor én onderdeel van routes, performances en kleine popconcerten.

Popconcerten

Motel Mozaïque organiseert sinds 2012 in nauwe samenwerking met Rotown, de Rotterdamse Schouwburg, de Doelen, LantarenVenster, BIRD, Annabel en de Maassilo popconcerten in Rotterdam. Afgelopen jaren werden succesvolle shows gedaan met uiteenlopende artiesten als Balthazar, dEUS, Triggerfinger, Lamb, Typhoon, Spinvis, Yann Tiersen, EELS, Seasick Steve, James Vincent McMorrow, Tori Amos, The Kyteman Orchestra, Tindersticks, Snarky Puppy, Tinariwen en Blaudzun. Kijk hier voor het actuele overzicht van concerten (o.a.  Boy & Bear, Tindersticks en Jack Garratt)

Festival De Keuze

Sinds 2012 verzorgt Motel Mozaïque de muziekprogrammering van Festival De Keuze in de Rotterdamse Schouwburg. In 2015 presenteert Motel Mozaïque een aantal concerten in de kleine zaal van de Rotterdamse Schouwburg en dj’s in de hal.

Bazar Curieux

Eendaags festival, dat ook wel ‘het kleine broertje van Motel Mozaïque’ wordt genoemd, staat garant voor een veelheid aan spraakmakende, vreemdsoortige, experimentele acts. De laatste editie van Bazar Curieux vond plaats in 2009, sindsdien staat het festival in de koelkast.

Club Mozaïque

Een serie kleinschalige & onregelmatige programma’s op verschillende locaties in Nederland of het buitenland (meerdere keren per jaar).